Testa akupunktur!

Brålanda / Lilla Edet / Noltorp / Stavre / Torpa / oktober 30, 2018

Akupunktur Nyhet

Arbetsterapeuter och fysioterapeuter behandlar ibland smärta med akupunktur.

Akupunktur kommer från den kinesiska traditionella medicinen. I Sverige godkändes akupunktur som en behandlingsform 1984, då modern vetenskaplig forskning sett gynnsamma resultat på olika smärttillstånd. När nålar sätts in i särskilda akupunkturpunkter på kroppen ökar produktionen av olika ämnen, till exempel kroppseget morfin (endorfin), som bidrar till att minska smärtan. Blodcirkulationen ökar dessutom i vävnaden som nålarna sitter.

Efter behandlingen känns musklerna ofta mycket avspända. Hur snabbt dessa reaktioner startar är individuellt och kan vara en anledning till att effekten kan dröja. Vanligen uppnås effekt efter fyra till sex behandlingar. Effekten av akupunktur liknar till stor del det man kan se vid muskelarbete (träning).

Gå till tjänsten Akupunktur!

Fler nyheter från Brålanda / Lilla Edet / Noltorp / Stavre / Torpa