Resevaccin för din solsemester

Lilla Edet / Noltorp / Stavre / maj 21, 2019

Solsemester

En svensk vår eller sommar kan vara väldigt idyllisk och det kan ibland kännas som att man befinner sig i utlandet. Men Sveriges väder har en tendens att skifta och gå från en perfekt sommardag till en regnig höstdag under perioden av ett dygn. Det är inte konstigt då att suget efter den där flygbiljetten till solen ökas, för att komma nära värmen och avkopplingen.  

Resevaccin i Europa

Innan du åker iväg på din efterlängtade resa så är det viktigt att du kollar upp ifall du behöver vaccinera dig inför resan. I ett flertal länder är det väldigt viktigt att du vaccinerar dig för att inte bli sjuk. Detta gäller inte bara för länder utanför Europa, även i länder som, Albanien, Portugal, Bulgarien och Turkiet rekommenderas det att man är vaccinerad mot Hepatit A och även Hepatit B vid längre vistelser.  

Information om resevaccin

Här nedan finner du information som är användbar inför din resa. Ta reda på vad för försäkringsskydd du behöver, vilket reseskydd & resevaccin du behöver för din resa och mycket mer. Du kan också gå in på sidan Vaccinationsmottagning och välja din vårdcentral för mer information om vad för vaccinationer vi erbjuder. 

Folkhälsomyndigheten är en central förvaltningsmyndighet med uppgift att bevaka det epidemiologiska läget i fråga om smittsamma sjukdomar bland människor och främja skyddet mot sådana sjukdomar. 

Utrikesdepartementet rekommenderar att man planerar sin resa i god tid samt att man ser över sitt försäkringsskydd, kontrollera passet och tar reda på om man behöver visering. 

Vaccinationsguiden är en mycket bra sida som visar vilka hälsorisker finns på just ditt resmål och vilket reseskydd & resevaccin du behöver. 

Vaccin.se informerar i detalj vad som gäller för ditt resmål och ger goda tips. 

Fler nyheter från Lilla Edet / Noltorp / Stavre