Behandling och rehab på Medpro Clinic

Alla Platser / maj 27, 2019

Rehab, träning, fysioterapi, arbetsterapi, sjukgymnastik

Vi på Medpro Clinic Rehab samarbetar med vårdcentralens läkare, kuratorer, sjuksköterskor och andra vårdenheter för att ge dig en god rehabilitering, behandling och träning som hjälper dig att återhämta dig snabbare och på bästa möjliga sätt. På Medpro Clinic så får du din medicinska vård och rehabilitering under samma tak, för att du som patient ska få ökad tillgänglighet och kontinuitet på din vård.

Behandling genom fysioterapi/sjukgymnastik, MediYoga och akupunktur.

På våra rehabmottagningar så får du behandling efter dina behov. Du har möjligheten att testa den terapeutiska yogaformen, MediYoga, som innefattar ett hundratal olika pass och meditationer som kan användas för rehabilitering mot t.ex. ryggproblem.

Ta hjälp av den kinesiska traditionella medicinen, akupunktur, för behandling mot smärta. Akupunktur hjälper mot, muskel- och ledsmärtor från till exempel höft, nacke, rygg, och knä, tennisarmbåge, migrän, smärta i samband med artrossjukdom eller reumatologiska sjukdomar.

Utöver MediYoga och akupunktur så har du möjligheten att få behandling genom rehabiliteringsträning med våra fantastiska sjukgymnaster och fysioterapeuter. Våra rehabmottagningar är utrustade med gym och träningsutrustning, så att du som patient ska kunna utföra alla övningar och rehabilitering direkt på din vårdcentral.

Mediyoga

Young woman undergoing acupuncture treatment, closeup

Undvik sjukskrivning med hjälp av en rehabkoordinator.

En rehabkoordinator har i uppdrag att koordinera olika insatser runt dig som är eller riskerar att bli sjukskriven. Syftet med en rehabkoordinator är att underlätta och påskynda din rehabilitering så att du kan förbättras snabbare och återfå din arbetsförmåga alternativt undvika sjukskrivning.

Om man mår dåligt och inte klarar av att arbeta behöver man ibland vara sjukskriven från jobbet. Det är bra att den möjligheten finns men under sjukskrivningen så är det viktigt att man får behandling och råd om vad man själv kan göra för att bli bättre för att återgå till sitt arbete. Om man genomgår en långdragen sjukskrivning utan insatser för att må bättre så kan det ha en negativ effekt på ens hälsa. För att snabba på och underlätta återhämtningen så kan du får stöd och råd av en rehabkoordinator här på Medpro Clinic.

Ni är varmt välkomna till oss för att få hjälp med träning och rehabilitering. Besök din Rehabmottagning för mer information eller ring direkt till din vårdcentral för att få hjälp och boka en tid.

Fler nyheter från Alla Platser