Behöver du hjälp med att sluta röka?

Alla Platser / augusti 25, 2019

Det är aldrig försent att sluta röka

Varför röker jag? Varför vill jag sluta röka? Detta är två frågor man bör ställa sig själv för att komma ett steg närmare att sluta röka. Röksuget kommer från det nikotinberoende som kroppen har byggt upp men också från vanor som har utvecklats under tiden man har rökt, samt inlärda beteenden. Kroppen börjar återhämta sig nästan direkt efter ett rökstopp, så det är aldrig försent för dig att sluta röka.

Inom ett dygn så sker det redan förändringar med din hälsa. Ditt blodtryck och puls går ner till en normal nivå, kolmonoxidhalten i ditt blod minskar, du känner dig mindre trött och risken för att du ska få hjärtinfarkt minskar.

Så här går det till med rökavvänjning på Medpro Clinic

Vid ett första samtal diskuterar vi dina förutsättningar och möjligheter att sluta. Du får stöd och information, vi gör en lungfunktionsmätning, mäter blodtryck, blodfetter och vikt, som vi sedan följer. Efter rökstoppsdatum träffas vi en gång i veckan, fyra – sex veckor efter behov.

Här hittar du kontaktuppgifter för din vårdcentral och du är varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Fler nyheter från Alla Platser