Hygienmånad på Noltorp

Noltorp / oktober 22, 2019

Hygien & Händer

Under oktober månad har vi på Noltorp Vårdcentral team hygien. Under denna månaden informerar vi vår personal om hygien inom vården samt jobbar med frågan hur vi kan utveckla smittskydd och hygien i vår verksamhet

Vi har bland annat lånat Handchecken från Vårdhygien i Borås, för att låta personalen testa hur bra de desinficerar sina händer. Man tar en desinfektionsliknande vätska på händerna och stoppar sedan in dem under en lampa i handchecken, partierna man desinficerat bra lyser upp i en annan färg än dem områden som är lite sämre desinficerade. Detta gör att vi kan se och uppmärksamma vilka partier av handen som man kanske behöver bli lite noggrannare med att desinficera.

IMG_1470

IMG_1474

Fler nyheter från Noltorp