Vi är Medpro Life!

Alla Platser / maj 26, 2020

Medpro Life mobile

Medpro Life är uppbyggt av 4 byggstenar:  Hälsoundersökningar, hjärtmottagning, vaccinationsmottagning och vår grymma personal. För din skull så har vi på Medpro Clinic lagt ihop dessa tre tjänster, vilket vi kallar Medpro Life.

På vaccinationsmottagningen så hittar du Maria Björk och våra hälsokontroller anordnas av Pia Sundberg. Här nedan hittar du kontaktuppgifterna för både Maria och Pia.

Pia Sundberg:
0520-490 134
patient-life@medpro.se

Maria Björk:
0520-50 70 5
mbj@medpro.eu

Hjärtmottagning hos Medpro Life

På hjärtmottagningen så tar vi emot personer med remiss från andra enheter men även privatpersoner. Om du står inför en fysisk krävande utmaning och vill säkerhetsställa hälsan så är du också varmt välkommen på kontroll hos oss.

Med duktiga läkare som har specialistkompetens inom hjärtsjukdomar så hjälper Medpro Life dig till rätt vård hela vägen. Dagligen så har vi möten med patienter med högt blodtryck, hjärtsvikt, hjärtklaffsjukdom, andra hjärtsjukdomar och erbjuder uppföljning och livsstilsråd.

Just nu är väntetiden runt 2-6 veckor. Remisser prioriteras utifrån anamnestiska uppgifter vi får.

På Medpro Life genomförs flera olika undersökningar på hjärtmottagningen. Efter din undersökning görs en bedömning utifrån resultaten från undersökningen och din ordinarie läkare får förslag till vidare handläggning. Dessa undersökningar görs på remiss från ordinarie läkare på vårdcentral, men patienter kan också skriva egen remiss/alternativt hänvisa sina eventuella försäkringsbolag till oss.

Klicka här om du vill ha mer information angående hjärtemottagningen på Medpro Clinic.

Hälsokontroller hos Medpro Life

Hälsoundersökningar är både viktigt och intressant för dig att göra. Medpro Life kommer ge dig information om hur din hälsa ligger till i nuläget och hur den kan förbättras. Vi rekommenderar att du kommer hit för en undersökning så att du känner dig säker över hur din kropp och sinne mår.

För att så tidigt upptäcka möjliga riskfaktorer som har en negativ påverkan på hälsan så erbjuder Medpro Life dig en hälsokontroll. Hälsokontrollen är grundlig och inkluderar flera olika tester. Dessa tester är bl.a. fysiska tester, berkäning av BMI, syn- och hörseltest och genomgång av hälsosam kost.

Medpro Life använder Hälsokurvan

När vi undersöker din hälsa så använder vi hälsokurvan. Hälsokurvan ger en samlad översikt över de viktigaste riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdom och en rad andra sjukdomar. Denna översikt ger ett underlag för ett samtal kring hälsa med en hälsorådgivare som är en sjuksköterska eller undersköterska.

Det finns olika faktorer som påverkar hälsan och risken att du blir allvarligt sjuk:

  • Levnadsvanor, arv och biologiska faktorer
  • Blodtryck, vikt och blodfetter påverkar möjligheten till en bra hälsa.
  • Livssituation
  • Alkohol och rökning
  • Kost
  • Hjärt-kärlsjukdom/ärftlig diabetes
  • Miljö, trafik, levnadsstandard och ekonomi.
  • Stussmått/Midjemått
  • Psykisk Ohälsa

Det innebär inga garantier när du tar en hälsoundersökning, med du kommer få en status om ditt hälsoläge vad du kan göra för att förbättra det. Det främsta målet med hälsokontrollen är att just främja hälsan och förebygga sjukdom.

Hälsokontroller– Åmål
Hälsokontroller – Lilla Edet
Hälsokontroller – Noltorp
Hälsokontroller – Brålanda
Hälsokontroller – Stavre
Hälsokontroller – Torpa

Vaccinationsmottagning på Medpro Life

Medpro Life erbjuder dig vaccinering på någon av våra 6 vårdcentraler. Här kan du vaccinera dig mot influensavaccinationer, stelkramp, Resevaccin, Pneumokocker, Japansk encefalit, Bältros, Gula febern, Malaria, TBE och mycket mer.

Vår personal är väldigt kompetenta med lång erfarenhet av vaccinationer och resemedicin. Det spelar inte någon roll vart du är listad, alla får vaccinera sig hos oss. Prislista hittar du under respektive vårdcentrals sida, vilket du finner här nere.

Vem behöver vaccinera sig?
Det är inte endast barn som behöver vaccinera sig även om det är mest välkänt. Vuxna har också behov till att vaccinera sig. Anledningen till att man vaccinera sig är för att minska eller eliminera risken att drabbas av farliga symptom eller sjukdom. Som sagt så genomför barn vaccinationer, vilket betyder att det för många vuxna kan vara dags igen.

Vaccinet du fick när du var barn räcker inte alltid hela ditt liv och även om det skulle vara så att det gör det, så är det en stor chans att det vaccinet du fick när du var ung inte skyddar lika bra mot dagens virus, bakterier och parasiter.

Bortsett från vaccinering så kan vi på Medpro Life ge dig individuella råd om hur du ska göra för att ha ett säkert skydd, olika typer av vaccinationer och resor. Vi uppdaterar kontinuerligt inom detta viktiga område. 

TBE
Om man har fyllt 60 år brukar man få sammanlagt tre doser det första året, det innebär att man får en extra dos två månader efter den andra dosen.  Om Man har glömt att ta en dos och det gått längre tid än rekommenderat behöver man inte börja om från början. Man får då en dos och därefter följer man vaccinationsschemat som vanligt. 

Värmen är här, vilket betyder att fästningarna är här och dem har varit här några månader redan. Fästingarna blir aktiva redan vid några plusgrader, så man brukar säga att fästingsäsongen i Sverige varar från mars – oktober, men ju mer söderut i Europa man kommer, desto längre säsong.

Medpro Life vaccinerar mot TBE i samverkan med Apoteket Hjärtat Mellerud torsdag 28/5 kl 13-17.30. Ingen bokning behövs, alla är välkomna!
Följande tillfällen blir 4/6 kl 13-17.30, 13/6 kl 10-14.30 samt 23/7 kl 13-17.30

Med eller utan vaccin för TBE så är det viktigt att du tar vissa åtgärder för att förebygga risken av att bli biten.

Kontrollera huden regelbundet och speciellt om du varit ute i skog och mark. Ha under din utevistelse i skog och mark alltid långbyxor tätt in i strumporna och gå aldrig barfota. Om du har exempelvis hund eller katt kan du vara mer utsatt för att få fästingar överförda.

TBE, orsakas av ett virus som sprids av fästingar. Hos de flesta som smittas hinner kroppens egna immunförsvar bekämpa viruset innan det sprids till hjärnan, och man får därför inga men eller besvär. Cirka en tredjedel av alla som smittas får symtom på hjärnhinneinflammation. Tyvärr finns det ingen behandling mot TBE, men man kan sydda sig mot sjukdomen genom vaccination. Så går vaccinationen till: Man vaccineras mot TBE vid flera tillfällen. För att få bäst skydd rekommenderas att man får två doser det första året. Den andra dosen får man cirka en månad efter den första. Ett år senare får man ytterligare en dos, vilket gör att man är skyddad i tre år. Därefter rekommenderas en dos vart femte år. ​

Här nedan hittar du alla sidorna för respektive vårdcentral:

Vaccinationsmottagning – Åmål
Vaccinationsmottagning – Lilla Edet
Vaccinationsmottagning – Noltorp
Vaccinationsmottagning – Brålanda
Vaccinationsmottagning – Stavre
Vaccinationsmottagning – Torpa

 

Vi är Medpro Life!

Fler nyheter från Alla Platser