Enkla huskurer mot din pollenallergi

Alla Platser / juli 8, 2020

huskurer,pollen,allergi,medpro
 1. Nässköljare 
  En välbeprövad metod mot nästäppa och rinnsnuva är att skölja näsan med koksaltslösning. Detta spolar bort allergen som har fastnat i flimmerhåret och slemhinnorna. Om du har mild eller måttlig pollenallergi så funkar det här sättet för dig. Du kan se en instruktionsfilm angående detta här:
 2. Luftrenare 
  Det är svårt att helt undvika att få in pollen i våra bostäder, men med en luftrenare i hemmet kan du rena luften från partiklar. Klokt är att placera luftrenaren i sovrummet för att förebygga besvären nattetid. Kom även ihåg att duscha innan du går och lägger dig för att bli av med pollen som fastnat på din hud och hår under dagen.
 3. Perilla
  Perilla är en kinesisk ört som innehåller flavonoider och antioxidanter som lindrar besvären som pollenallergi skapar. Den här växten finns bland annat i det naturliga kosttillskottet Allermin och har inte några kända biverkningar.
 4. Ingefära
  Vi har nämnt tidigare att ingefära är en mirakelrot som är väldigt hälsosam. Den har använts som ett naturligt läkemedel i hundratals år. Ingefära innehåller antihistaminer och antiflammotoriska ämnen som har en positiv effekt under pollensäsongen. Du kan äta roten som den är men ifall det är lite för starkt för dig så går det bra att göra te som du kan dricka dagligen.
 5. C-vitamin​
  Det finns en del som har allergibesvär, som tycker att en C-vitaminkur före och efter pollensäsongen kan minska besvären. C-vitaminer kan dämpa bildningen av histamin, vilket är ett inflammationsämne. Det finns några studier som stöder effekten. I vilket fall så är det bra att få i sig C-vitamin.
 6. Tvätta händerna
  Vi har alla blivit påminda under en lång tid nu att tvätta händerna och det är väldig viktigt att det följs. För att bli av med pollenrester så är det också bra att tvätta händerna och för lindra nästäppan och klådan så är det också en god idé att tvätta hela ansiktet med iskallt vatten ibland

Fler nyheter från Alla Platser