Här hittar du nyttiga saker att äta varje vecka

Alla Platser / juli 13, 2020

blueberry,blåbär,medpro,clinic

Blåbär
Blåbär är inte bara väldigt fina och goda utan bidrar till mycket goda effekter för kroppen. Blåbär kan hjälpa till att skydda mot en rad olika sjukdomar, så som diabetes och Alzheimers. Anledningen till det är för att det finns mycket flavonoider i blåbär vilket hjälper mot ett flertal sjukdomar.

Detta är inte endast blåbärens positiva effekt på den mänskliga kroppen. Blåbär stärker blodkärlen vilken resulterar i att ögats skyddas mot åldrandeprocessen. Det ökar också blodcirkulationen och är bra för tarmar och mage. Blåbärssoppa är ett vanligt och traditionellt sätt att använda mot magsjuka.

Grymma och fina bär!

ingefära,ginger,medpro,clinic

Ingefära
Känner du dig illamående så kan du ta en bit ingefära och tugga på den. Det funkar också bra att koka upp vatten med riven ingefära i och dricka det som te. Om du känner att en förkylning är på väg så är det en god idé att äta ingefära eftersom ingefäran innehåller mycket antioxidanter och förhindrar och lindrar din förkylning.

Ingefära är inte endast en naturlig medicin för förkylning och illamående. Ingefära ökar även blodflödet i kroppen, sänker kolesterolet och bidrar att motverka högt blodtryck, hjärtsjukdomar och stroke.

morot,carrot,medpro, healthy

Morot
Vi har alla nog hört myten om att morötter förbättrar synen. Detta är inte sant, men sanningen är inte så långt ifrån, eftersom A-vitaminbrist kan påverka synen negativt och en morot innehåller rikligt med A-vitamin.

Krispiga morötter kan vara ett gott snack istället för chipsen och det är även väldigt bra för tänderna. När du knaprar på en morot ökar din salivproduktion, vilket oskadliggör bakterier som orsakar karies.

lemon,citron,medicin,clinic

Citron
Citron kan vara lite svårt att äta bara så där, men om du blandar i den marinaden, pressar den över fisken eller lägger en klyfta i vattnet så bidrar den till en godare upplevelse. Du får dessutom i dig C-vitamin, då en citron innehåller ett helt dagsintag av C-vitamin.

Den sura frukten hjälper också kroppen att rensa bort giftiga ämnen och stimulerar matsmältningen.

Fler nyheter från Alla Platser