Välkommen till Medpro Clinic Rehab!

Alla Platser / juli 29, 2020

Rehab

Våra rehabavdelningar finns på samtliga vårdcentraler och är här för att hjälpa dig med dina problem. Medpro Clinic Rehab erbjuder dig en mängd olika tjänster, så som: Arbetsterapi, fysioterapi/sjukgymnastik, akupunktur och vi arbetar tillsammans med vårdcentralens läkare, kuratorer, sjuksköterskor och andra vårdenheter för att ge dig så bra rehabilitering som möjligt!

Här nedan kan du läsa om tjänster och övriga behandlingar som Medpro Clinic Rehab erbjuder:

Arbetsterapi
Söker du efter arbetsterapi? Du är välkommen att boka en tid med en arbetsterapeut inom den rehab enhet som passar dig bäst. En arbetsterapeut har rätt att utreda och bedöma personers aktivitetsnedsättningar. Utredningen som utförs av arbetsterapeuten är en grund för arbetsterapeutiska insatser, men har alltmer börjat användas för att ge underlag vid diagnostisering av sjukdom och andra beslut.

Artros
Artros är en sjukdom som kan drabba alla och visar symptom på kroppen leder. Det är dock vanligare att man drabbas av detta ju äldre man är, vilket betyder att du riskerar smärta i leder och får det svårt att leva ett fullt aktivt liv.

När man har stela och värkande leder så blir man oftast mer försiktig, vilket leder till att man inte utför fysiska aktiviteter lika mycket. När man har artros så är detta helt fel tankesätt.

Den bästa behandlingen för din artros är fysisk aktivitet och tränings, anpassad till din förmåga. Det kan dock vara svårt att veta vilka övningar som är bra för dig och hur intensivt du ska träna. Av just denna anledning finns artrosskolan. Hos oss kan du behandla din artros med professionell hjälp i en trygg miljö.

På vår arbetsplats innebär det:

Akupunktur –  En effektiv behandlingsmetod mot smärta. Används bland annat vid tillstånd som huvudvärk, migrän, belastningsrelaterade besvär, graviditetsrelaterad bäckensmärta och muskelinflammationer.

Avspänning/avslappning

FAR – Fysisk aktivitet på recept.

Funktionella tester – Till exempel test av styrka, balans, spänst.

Kinesiology Tape  Används i smärtlindrande, cirkulationsökande och faciliterande syfte i rehabiliteringen.

MediYoga – Korta enkla yogapass efter din förmåga. Användas vid rehabilitering av till exempel led och muskelvärk, utmattningsdepression, ryggproblem, hjärtproblem, sömnstörningar, m.m.

OMT (Ortopedisk Manuell Terapi) Mobilisering och manipulering – Manipulation syftar att återställa en leds normala rörlighet.

OMI (Ortopedisk medicin) – Manipulation av leder och columna, traktionsbehandling, mobilisering, stretching av ledkapslar, djupa tvära friktioner samt profylaktiska åtgärder.

Rehabilitering och rehabiliteringsträning

Rörelseanalyser

TENS – Smärtlindring.

Träning

Utprovning och förskrivning av hjälpmedel

Fler nyheter från Alla Platser