Hösten är snart här och knackar på dörren

Alla Platser / augusti 23, 2020

Löv

Vi har just varit med om ännu en värmebölja och vem vet, den kanske kommer tillbaka. Men snart är det tid för den vackra svenska hösten och allt den erbjuder. Kylan kanske inte är efterlängtad för många, men de vackra färgerna som befinner sig på trädens löv gör dagarna finare.

Något som vi också kan se fram emot är de goda ingredienser som kommer i säsong. För er som gillar svamp så är skogarna fulla med olika val av svamp, så som kantareller och Karljohansvamp. När du ändå är ute i skogen och plockar svamp så håll utkik efter björnbär. Dessa fina bär är utsökta att ha till olika efterrätter eller bara att äta direkt från busken.

Hösten kommer med fin natur och god mat, men det finns också en del som hänger på dig för att din hälsa och kost ska vara bra i hösten och framöver. Vi har listat lite tips och tillvägagångssätt för att hjälpa dig:

1. Byt ut tillbehören mot nyttigare val
Till ditt protein så är det passade och väldigt gott att ha ris, potatis eller pasta i olika former, men det finns nyttigare val för dig och ibland lönar det sig att byta ut potatismoset mot broccolimos, ris mot blomkålsris och pastan mot zucchinipasta. Dessa är både goda och nyttiga rätter som komplimenterar det mesta.

2. Drick ”gröna” juicer
Något som kan öka ditt intag av hälsosamma ämnen är hemmagjorda juicer. Du kan låta fantasin gå lös här och prova dig fram tills du hittar din favoritjuice. Några tips är att använda ingredienser som, kiwi, spenatblad och salladsblad eller gurka, selleristjälkar, grönt äpple. Mixa dessa ingredienser med lite vatten tills du får en bra juicekonsistens.

3. Ät ägg till frukost
Ägg är en hälsosam ingrediens som passar väldigt bra till frukostbordet. Ägg innehåller mycket protein och alla vitaminer utan C-vitamin. Fördelen med ägg är att det går att användas och kombineras på hur många sätt som helst vilket gör det mindre enformigt och gott att äta flera dagar i veckan.

Mer tips kommer till dig nästa månad, så håll utkik!

Medpro Life och Medpro Rehab är här för dig! Kontakta oss ifall du har några frågor omkring hälsa och träning.

Fler nyheter från Alla Platser