4 September – Dagen för ungas psykiska hälsa

Alla Platser / september 4, 2020

Psykisk Ohälsa

Förra veckan så lade vi upp en artikel om hur vår psykiska hälsa kan påverkas av Covid-19 pandemin. Några av faktorerna för psykisk ohälsa berodde på den isolation och social distansering som vi genomgår just nu och detta är något som kan drabba både äldre och unga.

Det finns dock flera olika faktorer som kan påverka hälsan för unga män och kvinnor som har funnits långt innan Covid-19 pandemin. Under de senaste 30 åren så har den psykiska ohälsan ökats hos unga enligt Folkhälsomyndigheten. Detta är i form av till exempel oro i livet och sömnsvårigheter. Anledningar till psykisk ohälsa kan komma från flera olika håll och kan påverka individer på olika sätt. Tecken kan vara ifall om man mår dåligt en längre tid och känner sig orolig, ledsen eller likgiltig inför vardagslivet. Andra tecken kan vara ifall du har negativa tankar om dig själv eller omvärlden.

Vi på Medpro Clinic använder oss av metoden KBT (kognitiv beteendeterapi). Denna metod kan användas för att behandla flera olika typer av psykisk ohälsa, till exempel depression, social fobi, tvång eller ångestsyndrom.

Dagen för ungas psykiska hälsa
Idag är det ”Dagen för ungas psykiska hälsa” och vi tycker det är viktigt att denna dag finns och synliggörs för alla. Dagen startades av Tilia som är en ideell organisation för ungas psykiska hälsa. Tilia har väldigt bra information om hur psykisk ohälsa ser ut och på deras sida kan du läsa om hur andra individer med psykisk ohälsa känner sig och hur deras tankar låter. Vill du veta mer om arbetet som Tilia gör? Besök deras hemsida, www.teamtilia.se

Om du vill får mer information om hur våra psykologer och kuratorer arbetar så är du välkommen att besöka sidan för Psykisk Ohälsa eller ringa oss på vårdcentralen. Ni är varmt välkomna att ta kontakt med oss!

Vi hoppas ni alla får en trevlig helg med många skratt.

Fler nyheter från Alla Platser