Suicidpreventiva dagen 2020 – En viktig fråga

Alla Platser / september 10, 2020

hälsa,medpro,clinic,ohälsa

Vi har i två artiklar i rad pratat om Psykisk Ohälsa, vad det har för påverkan, hur det kan uppstå och vad man ska göra åt det. Idag är det Internationella Suicidpreventiva Dagen och vi tycker det är viktigt att uppmärksamma om den här dagen, likaväl som ”Dagen för Ungas Psykiska Hälsa”.

Olika livsupplevelser påverkar människors risk för självmord. Till exempel är självmordsrisken högre bland människor som har upplevt våld, inklusive barnmisshandel, mobbning eller sexuellt våld. Känslor av isolering, depression, ångest och andra känslomässiga eller ekonomiska påfrestningar är kända för att öka risken för självmord. Människor kan vara mer benägna att uppleva dessa känslor under en kris som en pandemi.

Idag, den 10 september är det den ”Internationella Suicidpreventiva Dagen”. Den här dagen lanserades av WHO (Världshälsoorganisation). På den här dagen så arrangerar Folkhälsomyndigheten, Mind, NASP, SPES samt Suicide Zero ett webb-seminarium.

I år belyser vi det livsviktiga mötet med människor som drabbats av en kris, och vad olika aktörer såsom Socialtjänsten kan göra på egen hand och i samarbete med skola, hälso- och sjukvård, polis, räddningstjänst, andra myndigheter och ideella organisationer.” – Karolinska Institutet.

Du hittar seminariet här

Som alltid så finns vi här för dig ifall du behöver vård, både psykisk och fysisk.

 

Fler nyheter från Alla Platser