Ta på dig träningskläderna och träna i höst

Alla Platser / september 26, 2020

Träning

Morgonen blir mörkare, temperaturen sjunker och de långa mörka kvällarna gör det frestande att stanna under täcket eller under filten i soffan. Att hålla sig motiverad kan vara tufft när årstiden skiftar.

Om du har det svårt att aktivera dig under kalla årstider så är det troligt att inaktivitet förvärrar symtomen, så oavsett hur mycket du känner av viloläget eller gömmer dig fram till våren, är det mycket bättre att ta på dig träningskläder och gå ut för ett uppfriskande och energigivande träningspass.

Vandra
En bra vandring kan göra dig lyckligare och friskare. Vandringen sänker ditt blodtryck och minskar risken för diabetes och hjärtsjukdomar. En vandring är också kanske mer lockande för många än ett tufft träningspass och om du väljer att vandra i finare natur så kan det göra upplevelsen bättre.

Sätt på dig hörlurarna eller hitta en vandringskompis och ge dig ut i naturen!

Hopprep
Ett mer klassiskt sätt att träna är att använda ett hopprep. Hopprep har använts länge som ett sätt att värma upp kroppen på av till exempel boxare, men det används också mycket i högintensiva träningar som till exempel Crossfit. När du hoppar hopprep tränar du både din balans, samt koordination. Träningseffekten av att hoppa hopprep ger mer resultat än vid ett löppass och du aktiverar både över- och underkroppen.

Utomhussporter
Från fotboll, till basket, till utomhusbandy, till tennis, det finns massa saker att göra med familjen och vänner för att ha lite höstkul tillsammans.

Lagarbetet kommer att vara en trevlig förändring om du är van att svettas ut ensam.

Cykla
Cykla utomhus är ett utmärkt sätt att träna hela kroppen på, medan du njuter av dagen i det fina vädret.
Träna upp din kondition och benmuskler medan du andas in den friska luften!

Jogga
Oavsett om du ska på en vandring eller springa spår kan en mjukare yta minska påverkan på dina leder. Det svåraste är att ta på sig träningskläderna och ge sig ut så försök bara ta dig förbi det steget så kommer det kännas bättre efter du har varit på din runda.

Det viktigaste är att du håller dig aktiv under hösten men samtidigt tar till dig säkerhetsåtgärderna som pandemin medför.
Lycka till där ute!

Fler nyheter från Alla Platser