Den Internationella Hjärtdagen – Minska hjärt-kärlsjukdomar

Alla Platser / september 29, 2020

Hjärtdagen

World Heart Federation (WHF)
World Heart Federation (WHF) är en global icke-statlig hjärthälsoorganisation i officiella relationer med WHO. WHF delar ett gemensamt mål att uppnå sektorsövergripande åtgärder. WHF:s medlemskap i 200+ organisationer engagerar ett stort antal intressenter: från kardiologiska samhällen till utvecklingsbyråer.

WHF bildades för 40 år sedan och fungerar som det huvudsakliga representativa organet för kardiovaskulära samhällen (inklusive de nationella och kontinentala kardiologiska vetenskapliga samhällena och stiftelserna), som representerar de vetenskapliga, medicinska och professionella samhällena samt patienter och välgörenhetsorganisationer.

WHFs uppdrag är:

  • Att koppla ihop och samordna de olika kardiovaskulära samhällena genom att sammanföra de vetenskapliga kardiologiska samhällena, hjärtfundamenten, vårdpersonal, patienter och allmänheten, beslutsfattare, regeringar och industrin för att främja hjärthälsa för alla;
  • att översätta vetenskap till politik för att påverka byråer, regeringar och beslutsfattare; och
  • att stimulera och katalysera utbytet av information, idéer, metoder över alla gränser, för att uppnå hjärthälsa för alla, överallt.

Visionen och uppdraget bygger på fem viktiga globala roller inom WHF: (i) förespråkande; (ii) vetenskap; (iii) kapacitetsuppbyggnad, iv) genomförande och förstärkning av hälsosystemet, och (v) bygga en civilsamhällesrörelse för tillgång till hjärt-kärlhälsa genom WHF: s internationella ledarskap, medlemsengagemang på global, regional och nationell nivå och kommunikation till våra yrken, patienter och allmänheten. (NCD Alliance)

World Heart Federation är dedikerad till att leda den globala kampen mot hjärt-kärlsjukdom, inklusive hjärtsjukdomar och stroke. Mer än 200 organisationer ägnar sig åt behandling, förebyggande och kontroll av hjärt-kärlsjukdomar. Dem arbetar med att minska för tidig död av hjärt-kärlsjukdomar med 25% fram till 2025. Hjärt-kärlsjukdomar är den ledande dödsorsaken världen och står för 31% av alla dödsfall i världen med en dödssiffra på 17,9 miljoner människor per år. Minst 80% av för tidiga dödsfall på grund av hjärt-kärlsjukdomar kan förebyggas och därmed agerar WHF nu för att ta itu med kardiovaskulär hälsa på politisk nivå, generera och utbyta idéer, dela bästa praxis, främja vetenskaplig kunskap och främja kunskapsöverföring för att ta itu med hjärt-kärlsjukdomar.

Gemenskap

Internationella hjärtdagen (World Heart Day)
World Heart Day är en global kampanj där individer, familjer, samhällen och regeringar runt om i världen deltar i aktiviteter för att ta hand om deras och andras hjärthälsa. Genom denna kampanj förenar World Heart Federation människor från alla länder och bakgrunder i kampen mot hjärt-kärlsjukdomar och inspirerar och driver internationell verksamhet för att uppmuntra hjärt-hälsosamt liv över hela världen. Vi och våra medlemmar tror på en värld där hjärthälsa för alla är en grundläggande mänsklig rättighet och en avgörande del av global hälsorättvisa.

Varför är den internationella hjärtdagen viktig?

  • Som World Heart Federation säger, den 29 september handlar om att fråga dig själv: ”Vad kan jag göra just nu för att ta hand om mitt hjärta … och ditt hjärta?
  • Den internationella hjärtdagen är en universell plattform som har förmågan att fokusera uppmärksamheten på de miljoner som dör av hjärtsjukdomar varje år. Genom världsomspännande evenemang erbjuder dagar hälso- och fitnesstips så att människor kan leva ett liv utan kardiovaskulära sjukdomar.
  • Genom att erbjuda en mängd roliga, hälsosamma evenemang – promenader, lopp, offentliga seminarier, konserter etc. – kan dagen inspirera dig att bekämpa hjärt-kärlsjukdomar och leva ett längre och hälsosammare liv. I år är detta självklart ett problem men under tidigare och nästkommande år så kommer detta fortsätta

Singapore Hjärtstiftelse hålls årligen för att fira den internationella hjärtdagen 2020, och kommer att hålla evenemanget virtuellt i år!

I 50 år i rad har Singapore Hjärtstiftelse varit den främsta rösten i kampen mot hjärtsjukdomar. Det virtuella evenemanget är menat för att ge singaporer möjlighet att ta hand om sin hjärthälsa genom integrerade steg mot en hälsosammare livsstil. Utspritt över den första helgen i oktober kommer evenemanget innehålla hälsoprat där hälsoexperter delar ämnen som kvinnors hjärthälsa och sambandet mellan högt blodtryck och COVID-19.

Singapore Hjärtstiftelse tror att steget till friska samhällen börjar med friska individer och familjer. För att uppnå detta måste individer utbildas och vara medvetna om hur de kan leva en hälsosam livsstil. Genom olika hälsoaktiviteter hoppas Singapore Hjärtstiftelse att alla oavsett ålder får den information som krävs för att börja och upprätthålla sin resa mot en hälsosam livsstil.

Håll ditt hjärta lyckligt

De största riskfaktorerna för hjärt-kärlsjukdomar är tobak, en ohälsosam kost, skadlig användning av alkohol och otillräcklig fysisk aktivitet. Fysiologiska faktorer, inklusive högt blodtryck (högt blodtryck), högt blodsocker eller glukos och högt blodkolesterol kan också utlösa hjärtrelaterade sjukdomar. Att leva ett disciplinerat liv, rent liv, hälsosamma vanor och uppmärksamhet på din kost och sömn kan göra hela skillnaden.

Medan det finns miljontals människor som kämpar för att kontrollera de riskfaktorer som leder till hjärt-kärlsjukdom, finns det många andra som i stort sett inte är medvetna om den potentiella risken de möter. Ett stort antal hjärt-kärlsjukdomar som hjärtinfarkt och stroke kan förhindras genom regelbundna hälsokontroller, övervakning av din kost, efter en träningsrutin och genom att ändra dina livsvanor när det behövs.

Medpro Life
Vår läkare på hjärtmottagningen tar både emot privata personer och patienter med remis från andra enheter. Du som vill säkerställa din hälsa inför en fysiskt krävande aktivitet, till exempel ett maraton, är också välkommen på kontroll hos oss.

Som patient hos oss kan du som har en etablerad hjärtsjukdom eller misstänker att du har en hjärtsjukdom, söka vård och råd.

Våra läkare har specialistkompetens inom hjärtsjukdomar och hjälper dig till rätt vård från början till slut. Vi träffar dagligen patienter med hjärtklaffssjukdom, högt blodtryck, hjärtsvikt, andra hjärtsjukdomar och erbjuder behandling samt uppföljning och livsstilsråd.

Medpro Life arbetar inte bara med hjärt-kärlsjukdomar. Vi utför även hälsokontroller och vaccineringar.

Den internationella hjärtdagen är en viktig dag för att visa hur stort problem hjärt-kärlsjukdomar skapar i samhället och vi vill att ni ska ta detta på allvar. Ändra era matvanor ifall dem är onyttiga, börja träna regelbundet och var mer aktiv i livet. Detta kommer leda till en enklare vardag och ett längre och fylligare liv. Ni får gärna kolla in våra artiklar angående hälsa och träning för att få lite tips om hur du kan börja vägen mot ett hälsosammare liv.

Artiklar

Mixa dig en väldigt god Supersmoothie

Ta på dig träningskläderna och träna i höst

Hösten är snart här och knackar på dörren

Här hittar du nyttiga saker att äta varje vecka

Mediyoga: En mer hanterbar vardag

Byt ut onyttiga ingredienser mot nyttiga

Video: Armhävningar i många former med Marcus

Video: Styrka för bål och mage med Medpro Clinic Rehab

Video: Träna vader, rumpa och lår med Medpro Clinic Rehab

Video: Träning hemifrån med Medpro Clinic Rehab

Ni är varmt välkomna att kontakta oss på Medpro Life om ni har några frågor eller om ni vill boka en tid.

Fler nyheter från Alla Platser