Bröstcancerdagen – Öka medvetenheten om bröstcancer

Alla Platser / oktober 1, 2020

Rosa Bandet

Var 6:e timme dör en kvinna i Sverige och var 6:e minut en kvinna i Europa av bröstcancer. Den vanligaste dödsorsaken i åldrarna 35-55 år inom EU är bröstcancer och det är den vanligaste cancerformen hos kvinnor. 25 kvinnor varje dag får nyheterna att dem har bröstcancer. Oktober månad är en bröstcancermånad med syftet att öka medvetenhet och kunskap om bröstcancer. Bröstcancerförbundet har utlyst 1 oktober till Nationell Bröstcancerdag.

Ingen kvinna ska behöva dö av bröstcancer!

Det finns sätt att minska risken för cancer och dessa sätt är något som du kan tänka på och applicera till din vardag.

Håll en hälsosam vikt
Övervikt har en koppling till tretton cancerformer och därmed är det viktigt att hålla en hälsosamvikt med hjälp av träning och rätt kost.

Ät hälsosamt
Rätt kost och goda matvanor minskar risken att insjukna i cancer.

Var rökfri
Rökning är skadligt för kroppen på många olika sätt och är den största påverkbara orsaken till cancer.

Varje år under oktober månad pågår Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med syftet att sprida kunskap om frågan, samla in pengar till forskning och påverka beslutsfattare i viktiga frågor.

Rosa bandet-kampanjen har samlat in drygt 949 miljoner kronor till cancerforskning sedan dem startade 2003. Denna summa är en väldigt betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till cancerforskningen i Sverige.

Tack vare denna kampanj och alla som skänker pengar till Cancerfonden, så är dem en av de största finansiärerna för cancerforskningen i Sverige. Pengarna används inom många olika typer av forskning och för en mängd olika cancerformer.

Under 2019 så avsatte cancerfonden 770 miljoner kronor till cancerforskningen i Sverige! Detta är den största summan än så länge.

Stötta Cancerfonden på ditt sätt! Donera, köp ett rosa band, dela dagen med dina kontakter. Ta lite av din tid för att synliggöra och öka medvetenheten för denna dag så att kampen mot bröstcancer blir starkare för varje år.

(Källa: Cancerfonden & Amazona)

Fler nyheter från Alla Platser