Kanelbullens dag – Hedra kanelbullen där hemma

Alla Platser / oktober 4, 2020

Kanelbullens dag

Det finns många olika sorters bullar men den som är oss närmast till hjärtat är nog kanelbullen. Den är så omtyckt så att den har egen dag utnämnd efter sig och det är idag!

Kanelbullens dag infaller varje år den 4 oktober och är en dag instiftad av Hembakningsrådet 1999. För oss handlar det om att äta kanelbullar men syftet bakom dagen var att få folk att börja baka där hemma, samt öka försäljningen av ingredienser som används till bakning, så som jäst, mjöl och margarin.

Försäljningen av kanelbullar ökas självfallet på kanelbullens dag och det säljs ca 7 miljoner kanelbullar under dagen! Mer än hälften av alla svenskar äter en kanelbulle denna dag.

Kanelbullar förekommer ofta i USA och norra Europa, men kanelbullen härstammar faktiskt från Sverige. Kanelbullen som vi äter idag började bakas under 1920-talet, efter första världskriget. Kanelbullen sågs till och med som en lyxfika fram till 1950-talet men blev allt mer vanligt i svenska hem efter folkhemmets ekonomi tog fart.

Hoppas ni har fått tag i en kanelbulle idag eller att det finns en som väntar på er där hemma. Ta en fika med familj eller över videosamtal med era vänner!

 

Fler nyheter från Alla Platser