Äggets dag – Dags att hedra denna näringskälla

Alla Platser / oktober 9, 2020

Äggets Dag

Äggets dag grundades 1996 och man beslutade att fira Äggets dag den andra fredagen i oktober varje år. I århundraden har ägg spelat en viktig roll för att mata familjer runt om i världen. De är en oslagbar produkt när det gäller mångsidighet och högkvalitativt protein till ett mycket överkomligt pris. Och de är också en utmärkt källa till kolin, vilket är viktigt för minne och hjärnans utveckling. När du tar hänsyn till bekvämlighet och fantastisk smak, finns det bara ingen konkurrens.

Ägg är kanske det äldsta livsmedel som människan har ätit. De kan enkelt fås från kycklingar och de kan enkelt kokas. Dessutom innehåller de mycket protein och näringsämnen som är bra för människokroppen. På grund av äggens betydelse i människors liv firas äggets dag varje år den andra fredagen i oktober. Under denna dag genomför människor aktiviteter som äggätarstävlingar, matlagning av rätter med ägg och andra aktiviteter relaterade till ägg.

Ägg är en av naturens proteinkällor av högsta kvalitet och innehåller faktiskt många av de viktigaste ingredienserna för livet. Proteinerna som finns i ägg är mycket viktiga i utvecklingen av hjärnan och musklerna, har en nyckelroll för att förebygga sjukdomar och bidrar till allmänt välbefinnande

Vad är äggets ursprung?
Äggens historia är ganska rik eftersom de har funnits kanske sedan världens början eller åtminstone när kycklingar började dyka upp. Vad kommer först, kyckling eller ägget?  Även om vi inte har ett definitivt svar på det vet vi med säkerhet att människor har ätit ägg under lång tid. Sedan urminnes tider kunde människor vårda kycklingar för att få ägg.

Som vi har nämnt i en tidigare artikel så är det väldigt bra för kroppen att äta ägg flera gånger i veckan. Så även om det just är i dag det firas så rekommenderar vi att du äter ägg imorgon också!

Fler nyheter från Alla Platser