Arbetsterapins Dag – Idag hyllar vi alla arbetsterapeuter

Alla Platser / oktober 27, 2020

World OT Day Logo English

27 oktober är Arbetsterapins dag. World Occupational Therapy Day lanserades första gången 2010 av WFOT (World Federation of Occupational Therapists). Sedan dess har det blivit ett viktigt datum i arbetsterapikalendern att marknadsföra och fira yrket internationellt.

WFOT är den internationella rösten för arbetsterapiyrket som globalt består av 101 nationella yrkesorganisationer inom arbetsterapi. Arbetsterapins dag är möjligheten att öka synligheten för yrkesutvecklingsarbetet och att främja WFOTs aktiviteter lokalt, nationellt och internationellt.

Målet är att Arbetsterapins dag kommer att integreras med andra nationella firande och främja arbetet och målen för arbetsterapi. Många länder håller en arbetsterapi vecka eller månad i oktober. Om detta inte passar vissa länder eller tidsramar kan individuella händelser planeras för att passa alla lokala tidsramar. Detta kommer att bidra till att öka medvetenheten hos arbetsterapeuter och samhället om den verkliga globala effekten av arbetsterapi.

Som arbetsterapeut behandlar man klienter med fysiska eller psykiska problem och hjälper dessa patienter att öka sin förmåga att utföra sina dagliga aktiviteter. Årets tema är: ”Förbättra världens hälsa och välbefinnande”. Vi vill tacka våra arbetsterapeuter för ert arbete och önskar er en glad världsdag för arbetsterapi!

Vi är stolta över våra fantastiska arbetsterapeuter här på Medpro Clinic och deras arbete. Om du vill få mer information om vad en arbetsterapeut kan göra för dig eller bara läsa allmänt om tjänsten så är du välkommen att besöka sidan för arbetsterapi. Medpro Clinic Rehab ingår i Vårdval Rehab vilket innebär att du kan få vård och rehabilitering i form av arbetsterapi eller fysioterapi/sjukgymnastik på samtliga Rehab enheter inom Medpro Clinic.

Medpro Clinic Rehab erbjuder även andra många tjänster för dig som letar efter något annat. Du kan hitta vår rehabsida här och gå vidare till den vårdcentral du önskar besöka.

Vi önskar er alla en bra dag och alla arbetsterapeuter där ute en grym Arbetsterapins dag!