Så här kommer du igång med nya matvanor!

Alla Platser / januari 12, 2021

Kost

Under julen och nyåret så brukar vi äta mycket och gott men kanske inte så hälsosamt. Se till att börja detta år med en ny livsstil och syn på kost. Här hittar du några tips om hur du börjar med en hälsosammare livsstil.

1. Börja med realistiska förväntningar
Att äta en näringsrik kost har många fördelar, inklusive potentiell viktminskning. Det är dock viktigt att ställa realistiska förväntningar. Om du till exempel pressar dig själv för att gå ner i vikt för snabbt kan din plan för att uppnå bättre hälsa slå tillbaka.
Att sätta ett mer realistiskt och uppnåbart mål kan hindra dig från att bli avskräckt och kan till och med leda till större viktminskning.

2. Tänk på vad som verkligen motiverar dig
Att komma ihåg varför du gör hälsosamma val kan hjälpa dig att hålla kursen. Att göra en lista med specifika skäl till varför du vill bli friskare kan vara till hjälp.
Håll den här listan till hands och hänvisa till den när du känner att du behöver en påminnelse.

3. Träna och ändra kost samtidigt
Du kanske har hört att du inte borde ändra för många saker samtidigt när du försöker förbättra din hälsa. I allmänhet är detta ett bra råd. Forskning visar ändå att när du gör både kost- och fysisk aktivitet ändras samtidigt, tenderar resultaten att förstärka varandra.

Vi rekommenderar också att du hittar en träningspartner för att öka motivationen och hålla uppe träningen samt kosten.

4.Spara och övervaka dina framsteg
Att logga in maten du äter i en dagbok eller en app kan hjälpa dig att hålla dig till en hälsosam kost och gå ner i vikt. Att mäta dina träningsförlopp är också fördelaktigt och ger dig motivation som kan hjälpa dig att fortsätta.

5. Ta reda på vad som fungerar bäst för dig
Det finns inget perfekt sätt som fungerar för alla. Det är viktigt att hitta ett sätt att äta och träna som du tycker om, tycker är hållbart och kan hålla fast vid resten av ditt liv. Den bästa dieten för dig är den du kan hålla fast vid på lång sikt.

6, Öva uppmärksamt ätande
Att äta medvetet kan hjälpa dig att upprätthålla en hälsosam livsstil.
Ta dig tid att njuta av din mat och uppskatta dess förmåga att ge dig näring. Detta ökar dina chanser att göra framgångsrika, bestående beteendeförändringar.

 

Besök Rehab eller Dietist för mer information om hur du kan ändra dina vanor.

Fler nyheter från Alla Platser