Utlandsresor kommer se annorlunda ut i sommar

Alla Platser / januari 23, 2021

Flyga

Nu är 2020 över och även om vi har en bra bit att gå innan vi kan känna oss helt säkra så kan vi se detta som vägen mot ljusare tider. När mer och mer personer blir vaccinerade så kan det börja klia i resebenet om det inte redan gör det förstås. Vi rekommenderar att ni håller resande till ett minimum under 2021 och istället är med de personerna du älskar och inte har kunnat umgås med så mycket under 2020.

Om du väljer att resa senare i år är i slutändan upp till var och en men en sak är säker. Resandet framöver kommer se ut på ett annorlunda sätt än var det har gjort innan.

Vikten av hygien
En stor COVID-19-lektion har varit vikten av hygien: regelbunden tvättning av händer, sanering av offentliga platser och noggrann rengöring går långt för att förebygga COVID-19. Vi ser också att strängare hygienpraxis blir normen i offentliga utrymmen och transportsätt: flygbolag, tunnelbana, bussar etc

Nya resekort eller hälsopass
Länder kommer att börja utfärda nya resekort som anger test- eller vaccinationsstatus. En sådan lösning har funnits i årtionden – Carte Jaune, eller gult kort, visar ens vaccinationsstatus mot gula febern.

Vad som kommer att vara annorlunda den här gången är den stora skalan; COVID-19-resekortet kommer att vara för globala resor och möjligen även för en stad eftersom människor kanske använder dessa dokument för snabbare incheckningar i kommersiella byggnader och transportnav.

Testning är den nya säkerhetsåtgärden
Snabbtestning kommer att bli vanligt på många områden, såsom flygplatser, tågstationer och större evenemang, för att minska riskerna för alla.

Framväxten av ”hämndresor”
Att ha varit hemma i flera månader har som sagt lämnat de flesta människor en större lust att resa 2021. Resultatet är ”hämndresor”, att resa efter att ha tröttnat på nedstängning och många reserestriktioner.

Vad som kan ge denna trend en boost är det enkla faktum att hushåll som har stabila inkomster under hela pandemin, faktiskt har mycket mer besparingar nu tack vare mindre resekostnader och daglig pendling.

 

Vi rekommenderar som sagt att vänta med utlandsresor tills det är säkrare.

Medpro Clinic hoppas att ni får en härlig 2021!

Fler nyheter från Alla Platser