Glad alla hjärtans dag till er alla!

Alla Platser / februari 14, 2021

element5-digital--WAiyQLGEEc-unsplash

Oavsett om du tillbringar dagen med dina vänner eller lagar en romantisk middag med din partner, handlar alla hjärtans dag om kärlek. Men varför firar vi den 14 februari med kort, blommor och choklad – och vad har St. Valentine med allt att göra?

Som det visar sig var St. Valentine en riktig person, krediterad för att ha skickat den första Alla hjärtans dagskortet någonsin under det tredje århundradet. Det finns flera helgon som heter ’Valentine’ som dyker upp genom historien, men bara en är krediterad för att starta det romantiska ursprunget till dagen vi firar idag. Historien säger att år 269 e.Kr. satt en romersk präst vid namn Valentinus i fängelse och beordrades att avrättas. Hans sista handling innan han dog var att skriva ett kärleksbrev till kvinnan som ofta kom för att besöka honom medan han var fängslad. Han undertecknade brevet ”Från din valentin” och sedan dess har det ansetts vara det allra första Alla hjärtans dagskortet i historien. Valentinus dog den 14 februari 269 e.Kr., och flera hundra år senare förklarade påven Gelasius att hans dödsdatum skulle kallas St. Valentine’s Day.

Vi på Medpro Clinic önskar er en fin söndag och en glad alla hjärtans dag!

Fler nyheter från Alla Platser