Grapefrukt är supernyttigt för dig!

Alla Platser / februari 25, 2021

Grapefruktens dag

Idag är det Grapefruktens dag!

Grapefrukten kan ibland jämföras med koriander, antingen älskar du det eller så hatar du det. Men en sak är säker, grapefrukten innehåller väldigt mycket bra saker. Grapefrukten är också känd för att hjälpa mot till exempel sömnsvårigheter, humör och viktnedgång. Här nedan finner du information om grapefrukten.

Grapefrukten är extremt hälsosamma för dig. Högt med vitamin C och A, grapefrukt innehåller också kalium. Den innehåller inget kolesterol eller natrium och endast 52 kalorier per portion. Hälften av en grapefrukt ger pektinfiber och cirka 28% av DRI (dietintag) för vitamin A och 52% av DRI för vitamin C, samt små mängder kalcium, järn, magnesium och fosfor.

 

Viktnedgång
Vissa studier har föreslagit att de som äter färsk grapefrukt eller dricker grapefruktjuice före en måltid är mindre benägna att gå upp i vikt än de som inte gör det, men viktminskningsspekulationer åt sidan, grapefrukt har visat sig hjälpa individer att hålla en hälsosam vikt. Eftersom grapefrukt levererar massor av näring och hydrering för mycket få kalorier, ger det ett effektivt, mättande mellanmål som ger energi utan att spåra ur en hälsosam kostplan.

Sömn
Att äta grapefrukt före sängdags för att förbättra sömnen kan vara en gammal skröna, men det bygger också på vetenskap. Grapefrukt är rik på en antioxidant som kallas lykopen, vilket främjar sömnen. Lykopen har också antiinflammatoriska effekter som fungerar för att återställa din kropp medan du vilar, minskar oxidativ stress och förbättrar endotelfunktionen – vilket betyder bättre blodcirkulation

Ångest
Vi är alla bekanta med tanken att lukt påverkar vårt humör. Grapefrukt tillhör en fruktfamilj som minskar individernas ”humörstörning” – ett globalt mått som innefattar emotionella tillstånd som ångest, depression, ilska och förvirring.

 

Försök hitta nya sätt att äta grapefrukt ifall det är svårt för dig!

Vi på Medpro Clinic önskar er en fortsatt trevlig vecka!

Fler nyheter från Alla Platser