Din kropp gillar nyttigheterna från bananen!

Alla Platser / mars 5, 2021

Bananens dag

Bananens dag inträffades igår! Bananen är en väldigt omtyckt frukt och kan användas i matlagning, smoothies eller ätas direkt ur skalet. Bananen är också väldigt nyttigt för kroppen och ger mycket näring som vi behöver.

Läs mer om bananens egenskaper:

Vitamin C
C-vitamin är ett viktigt antioxidant-vitamin och är mycket viktigt vid framställning av kollagen, bindväv som finns i senor, artärer, ben, hud och muskler. C-vitamin har andra roller i kroppen, inklusive produktion av noradrenalin, som är en neurotransmittor i nervsystemet. Liksom de flesta frukter är bananer en källa till vitamin C.

Vitamin B
B-gruppen av vitaminer har en avgörande roll i energimetabolismen och är involverad i många enzymprocesser. En banan erbjuder 15% av din B6 och 10% av ditt folatbehov för dagen.

Kolhydrater
Bananer har länge varit en favorit bland idrottare och aktiva människor. Det beror på att kolhydraten i en banan blir glukos i blodet och ger en utmärkt källa till långvarig muskelenergi. Kolhydraten hjälper också till att ersätta muskelbränsleförråd efter träning och det gör bananer till en bra återhämtningsmat. Hälsosamma kolhydratkällor hjälper också till att hålla blodsockernivån normal. Så om du känner dig lite tråkig mitt på eftermiddagen, ta bara en banan.

Fiber
Fibern som finns i bananer hjälper dig att hålla dig regelbunden och förhindra förstoppning, samt skyddar dina tarmar mot divertikulär sjukdom och hemorrojder. En medium stor banan har 2,4 g fiber, nästan 10% av dina fiberbehov för dagen. Om du har förstoppning kan bananer som ingår i kosten hjälpa till att återställa normal tarmåtgärd utan att använda laxermedel.

Kalium
Kalium finns främst i kroppsceller och spelar en viktig roll för att säkerställa normal cellfunktion, korrekta nervsignaler, hjärtslag och muskelsammandragningar, samt att se till att näringsämnen transporteras effektivt in i kroppen. Forskning visar att en diet med hög kaliumhalt och lågt saltinnehåll hjälper till att hålla blodtrycket på normala nivåer och minskar också risken för stroke. En banan ger dig 10% av ditt dagliga kaliumbehov och har inget salt (natrium).

Antioxidanter
Bananer innehåller betydande naturliga antioxidanter som hjälper oss att hålla oss friska. Forskning visar att antioxidanter hjälper till att minska risken för hjärtsjukdomar, cancer och skyddar nervceller, vilket i sin tur kan hjälpa till att skydda hjärnan från Alzheimers sjukdom

Fler nyheter från Alla Platser