Den Internationella Kvinnodagen 2021

Alla Platser / mars 8, 2021

Internationella kvinnodagen är en global dag som firar kvinnors sociala, ekonomiska, kulturella och politiska prestationer. Dagen markerar också en uppmaning till handling för att påskynda jämställdhet. Betydande aktivitet bevittnas över hela världen när grupper samlas för att fira kvinnors prestationer eller samla för kvinnors jämställdhet.

Internationella kvinnodagen (IWD) markeras årligen den 8 mars och är en av årets viktigaste dagar för att:

  • fira kvinnors prestationer.
  • öka medvetenheten om kvinnors jämställdhet.
  • lobby för accelererad jämställdhet.
  • insamling av kvinnofokuserade välgörenhetsorganisationer.

 

Idag, 8 mars, är det den internationella kvinnodagen. Vi alla ska erkänna och fira denna dag tillsammans och visa upp vårt globala engagemang för kvinnlig representation och könsfördelning. En lika värld är en aktiverad värld.

Årets globala tema är #ChooseToChallenge, som uppmärksammar vårt ansvar att tala upp och utmana könsförskjutning och ojämlikhet när vi ser eller upplever det. En utmanad värld är en vaken värld, och från utmaningen kommer förändring. Så, låt oss alla välja att utmana och göra en positiv skillnad för kvinnor överallt!

Mål för IWD (International Women’s Day)
Oavsett om du är värd för ett evenemang, driver en kampanj, startar ett initiativ, rapporterar om prestationer, donerar till en kvinnofokuserad välgörenhetsorganisation eller annat- det finns många sätt som grupper och individer kan markera den internationella kvinnodagen.

Tre centrala övertygelser ligger till grund för och styr syftet och bestämmelserna på webbplatsen för den internationella kvinnodagen:

  • Att identifiera, fira och öka synligheten för kvinnors prestationer kan bidra till att skapa jämställdhet.
  • strategiska samarbeten baserade på en grund för gemensamt syfte, förtroende och uppskattning kan påverka positiva förändringar för kvinnor
  • världsomspännande medvetenhet genom meningsfulla berättelser, resurser och aktivitet kan hjälpa till att bekämpa könsförskjutning och diskriminering för att påskynda jämställdhet.

(IWD)

Fler nyheter från Alla Platser