The Apollos | Podcast

Alla Platser / mars 12, 2021

Podcastavsnitt 1

Hans Wittrup får sällskap av läkare & medicinsk chef Christian Donnerstag som diskuterar covid-19 vaccination, vårdcentralens aktuella tillstånd, m.m. Avsnittet kommer inom kort att finnas på Spotify och Itunes, men finns nu att lyssna på Youtube och Acast.
Du kan också klicka på spelaren nedan för att lyssna!

______________________________________________________

 

Välkommen till The Apollos, denna podcast försöker att översätta det vi gör inom vården till någonting som är enklare att förstå.

Apollo är den grekiska guden för medicin och healing och The Apollos är väl närmast att jämföra med Apollo’s Riddare, som försökte att sprida ord om medicin, hälsa och healing i bredaste förstånd. Podcasten riktar sig mot alla som har intresse av att bättre förstå sin egen hälsa och dem som önskar att bättre förstå de system som sjukvården är byggd på.

Idén att starta en podcast kom från att vi ville hitta ett ytterligare sätt att kommunicera med er som antingen är patienter på en av våra vårdcentraler i Omtanken, Medpro Clinic eller Kvarterskliniken eller som kanske använder vår App för digital vård och närvaro, Medtanken. Vi kommer att publicera ett nytt podcastavsnitt varannan fredag, så att du kan lyssna på vägen hem till helgen. Vi försöker begränsa längden till 25-30 minuter.

Hans Wittrup kommer till att var genomgående värd på Podden och kommer att styra samtal och diskussioner. Hans, läkare och ph.d, har forskat väldigt mycket på hög nivå inom genetiska orsaker till hjärta-kärlsjukdomar. Samt är grundare till Medpro Clinic, som nu tillsammans med Omtanken och Kvarterskliniken ingår i primärvårdskoncernen Medtanken. Hans är dansk i ursprung och det gör att ni snabbt kommer att veta om ni har kommit till rätt podcast, då han bryter på en charmig dialekt. Har du frågor eller förslag på ämnen du vill att vi tar upp i ett senare avsnitt så skriv gärna till oss på theapollos@medpro.eu.

Fler nyheter från Alla Platser