Den internationella skogsdagen 2021

Alla Platser / mars 22, 2021

Den internationella skogsdagen

Igår var dagen för alla världens skogar men ämnet omkring den internationella skogsdagen bör hyllas och upplyftas varje dag.

För den här internationella skogsdagen och framöver, låt oss ta tid att inse hur fantastiska våra träd och skogar är. Livet skulle vara väldigt annorlunda utan dem. Vi bör uppskatta och skydda dem och de fördelar de medför.

Fira genom att ta dig tid att njuta av ditt närmaste gröna utrymme eller hjälpa till att plantera och skydda mer värdefulla träd. Vårda naturen och allt det gör för oss, nu och i framtiden.

Under de senaste decennierna har människor trängt in i skogar för inhemska ändamål, utan att inse att för varje träd som huggs ned så raderas en hel gemenskap av fåglar, gnagare och andra fauna, för att inte tala om det faktum att en viktig källa för syre rivs ner. Skogar är hem för en majoritet av vår markbundna biologiska mångfald. Förutom att tillhandahålla mat och skydd för vilda djur är skogar också kända för att mildra klimatförändringarna, tillhandahålla försörjningsmöjligheter och erbjuder en mängd olika medicinalväxter och farmaceutiska ingredienser.

 

Varför är det viktigt att vi skyddar våra skogar?

 

Mat
Från kakao till äpplen, avokado, guava, bananer, kokosnötter, svamp, kastanjer, lönnsaft och mer, skogar ger utsökt, näringsrik mat som odlas direkt i naturen. Dessa har traditionellt använts för att komplettera basdieter och tillhandahålla vitaminer, mineraler och proteiner som människor kanske inte kan få någon annanstans. Genom historien har de spelat en viktig roll i samhällets motståndskraft genom att hjälpa oss att överleva matbrist under översvämningar, torka, hungersnöd, konflikter och andra nödsituationer.

Klimatet
När klimatförändringarna utvecklas och intensifieras över hela världen blir en gång sällsynta extrema väderhändelser som översvämningar, jordskred, cykloner, torka och skogsbränder vanligt. Med rötter som gräver djupt i jorden och håller ihop allt, brandbeständig bark som bromsar spridningen av löpeldar, löv som gradvis släpper ut vattenånga, kraftfulla rotsystem som buffrar kustsamhällen mot cykloner och så mycket mer är friska skogar våra bästa försvar mot naturkatastrofer.

Psykiskt välmående
Studier visar att när vi tillbringar en kort stund i naturen kan vi uppleva ökad kraft och minskad depression, ångest, trötthet och mental dimma. Och de som har turen att bo nära vintergröna skogar drar nytta av de höga koncentrationer av phytoncider – eller luftburna eteriska oljor – som de släpper ut. Dessa ”duschar” är en del av trädets egen medicin och ger kraftfull stressavlastning och en naturlig immunförstärkning som kan pågå i flera veckor.

Livet blir bättre
Där skogar växer ostört, livet blomstrar och luften fylls med livsljud och där de har försvunnit påverkas allt från det minsta bi till den tuffaste vargen. Vi utvecklades med träd och har haft nytta av deras mat, medicin, skugga och skydd från första början.

Världens skogar gör världen till en bättre plats!

Fler nyheter från Alla Platser