Internationella MS-dagen | Connections

Alla Platser / maj 30, 2021

Den internationella MS-dagen Logo

Den internationella MS-dagen markeras officiellt för att firas den 30 maj. Det är dagen som för samman det globala MS-samfundet för att dela sina berättelser och öka medvetenheten för alla som drabbats av multipel skleros. Multipel skleros är en invalidiserande sjukdom i hjärnan och ryggmärgen.

Skadorna vid MS stör kommunikationen mellan hjärnan och kroppen. Detta leder till problem med balans, syn och muskelkontroll. För närvarande finns det inget botemedel mot MS, men forskare har gjort sitt jobb och hoppas hitta en snabbt.

Vad är den internationella MS-dagen?
Den internationella MS-dagen anordnades av MS International Federation som samlar den globala multipel sklerosgemenskapen för att dela historier, utbilda och uppmuntra varandra. Det hålls olika kampanjer och varje kampanj utvecklas i samarbete med en internationell grupp av medlemsrepresentanter.

Den internationella MS-dagen 2021 temat är ”Connections”. Detta har varit det globala temat i tre år (2020 – 2022) och syftar till att bygga samhällsanslutning, självanslutning och kopplingar till kvalitetsvård.

MS Connections-kampanjen utmanar sociala hinder som gör att människor som drabbas av MS känner sig ensamma och socialt isolerade. Kampanjens tagline är ”I Connect, We Connect” och kampanjhashtaggen är #MSConnections. Den internationella MS-dagen är ett tillfälle att förespråka bättre tjänster, fira supportnätverk och kämpa för egenvård.

Öka medvetenheten där ute

Här är en video från MS Australia angående MS:

Fler nyheter från Alla Platser