Vaccinationsbevis – Covid-19

Alla Platser / juni 9, 2021

Från och med den 1 juli kommer du att kunna ladda ner ett vaccinationsintyg från E-hälsomyndigheten. Det så kallade Covidbeviset. Detta intyg kan du använda för att styrka att du är vaccinerad mot Covid-19. Covidbeviset underlättar resandet mellan olika länder.

E-hälsomyndigheten har av regeringen fått i uppdrag att utfärda vaccinationsbevis för den som önskar styrka sin vaccination mot Covid-19. Din vårdcentral kan inte skriva ut eller utfärda ett intyg på din vaccination. Utan det är endast e-hälsomyndigheten som utfärdar dessa. Du kan alltid använda ditt vaccinationskort som du fick i samband med din vaccination som bevis.

Såhär gör du för att få ut ditt vaccinationsintyg:

  1. Logga in på e-hälsomyndighetens hemsida med ditt mobila bank-id.
  2. Där kan du antingen ladda ner beviset till din digitala brevlåda, exempelvis Kivra, eller skriva ut det.

Vill du veta mer så hittar du all information du behöver på E-hälsomyndighetens hemsida eller via denna länk: Covidbevis – https://www.ehalsomyndigheten.se/fragor-svar/?category=59)

Intyg

Läs mera nyheter och allmän information om COVID-19 här: https://medpro.se/tjanster/covid-19-information/

Fler nyheter från Alla Platser