Hudvård på Solsidan i Stavre

Alla Platser / juli 8, 2021

Hudvårdens dag är vinklad mot att ta hand om huden med produkter och använda de mest effektiva, samt skonsamma produkterna mot din hud. Detta är något som är väldigt viktigt att göra och vi på Medpro Clinic stöttar detta! Men ibland handlar inte hudvård endast om salvor och oljor, utan ibland kan hudvård innebära ljusbehandling ifall personen har drabbats av eksem eller psoriasis.

Psoriasis är en enorm börda. Dess inverkan på livskvaliteten liknar andra allvarliga sjukdomar som cancer och depression. Psoriasis är ett hudsjukdom som orsakar röda, flagnande, skorpiga hudfläckar. Dessa fläckar visas normalt på armbågar, knän, hårbotten och nedre delen av ryggen, men kan förekomma var som helst på din kropp. De flesta drabbas bara av små fläckar och i vissa fall kan fläckarna vara kliande eller ömma.

På vår Ljusklinik i Stavre så hjälper vi dig med dina hudbesvär och ser till så att du får den bästa behandlingen till dina besvär. De flesta som kommer till oss får börja med krämer och salvor och om det inte räcker till så kan du få ljusbehandling i stället. Ljusbehandlingen sker i en ljuskabin med ultraviolett ljus (UVB-ljus). Denna behandling sker två till tre gånger i veckan under en period på sex till åtta veckor. På dina första besök så kommer du vara i kabinen i 13-20 sekunder och senare i din behandling så kommer du vara där inne i ca två till fyra minuter. Detta skiljer sig mellan olika personer.

Om du behöver behandling mot dina besvär i form av bad, bastu, salvor eller ljusbehandling så är du varmt välkommen till Solsidan i Stavre. Du kan hitta mer information om våra behandlingar här och du får självklart ringa oss på Medpro Clinic så berättar vi mer om våra tjänster.

Ha en underbar helg önskar Medpro Clinic och Solsidan. Vi ses!

Fler nyheter från Alla Platser