Ta det lugnt med din solbränna!

Alla Platser / juli 13, 2021

Ta det lugnt i solen

Att bli solbränd är en naturlig kroppsprocess; när din hud exponeras för solljus orsakar det att pigment i huden (melanin) bryts ner. Som ett resultat producerar din hud mörkare melanin och mer av det! Denna produktion av melanin är det som ger din hud ett mörkare utseende (dvs. en solbränna).

Solbränna är en naturlig skyddsmekanism för att förhindra ytterligare skador på de djupare hudlagren.

Om du tänkte åka till stranden under sommaren så tänk på dessa saker:

  1. Du kan vara i skuggan och ändå njuta av stranden. Ta med ett pop-up-tält eller paraply så att din familj, särskilt barn, har en plats att fly från solen. Förutom solskydd minskar skuggan risken för överhettning.
  2. Du vet att du ska bära solskyddsmedel, men det är ännu viktigare att du applicerar den igen hela dagen och och speciellt efter att du har kommit ur vattnet. Den rekommenderade standarden är att applicera på nytt varannan timme, inklusive på dina läppar, och att applicera oftare efter du har badat eller ifall du svett.Förvirrad över SPF? Du bör använda minst 30 SPF, som blockerar 97% av solens skadliga UVB-strålar. För extra svalhet, förvara din solskyddsmedel i kylaren så att den känns uppfriskande när du applicerar på nytt.
  3. Håll dig hydratiserad. Din kropp behöver 64 gram vatten dagligen för att fungera ordentligt. Om du är aktiv i värmen producerar din kropp mer svett för att reglera din kroppstemperatur och behöver därför mer vatten. Förpackning av frysta vattenflaskor håller dina vätskor svala och fungerar även som kylare för snacks.
  4. En dag på stranden utan ordentligt ögonskydd kan orsaka en tillfällig men smärtsam brännskada på ögat, liknande solbränna. Reflekterat solljus från snö, sand, betong och vatten och konstgjort ljus från solstolar är särskilt farligt.Undvik att titta direkt på solen, eftersom detta kan orsaka permanent ögonskada.

Hoppas ni har en trevlig sommar!

Medpro Clinic

Fler nyheter från Alla Platser