Ät nyttiga måltider under sommaren!

Alla Platser / juli 23, 2021

dan-gold-4_jhDO54BYg-unsplash

En vanlig missuppfattning är att det kostar mer att äta gott och det tar mer arbete. Visst tar det längre tid att förbereda en måltid från riktiga livsmedelsingredienser än att lägga en förberedd förpackad måltid i mikrovågsugnen, men det är vanligtvis billigare, mer tillfredsställande och så mycket bättre för dig och din hjärna.

Måltidsplanering är förmodligen den främsta sak som kan göra det enkelt. Det är inte lätt att äta bra om du försöker lista ut vad du ska äta till middag 30 minuter innan. Men om du har en plan är det inte svårt alls. Att räkna ut vad man ska ha är mer än hälften av striden.

Att ha ingredienserna är det näst viktigaste. Om du har en plan och du vet att du har ingredienserna, handlar det bara om att förbereda måltiden, och det kan faktiskt vara roligt och avkopplande.

 

Saker som får dig att må bra

Havre
Att välja havre på morgonen är ett av de bästa sätten att börja dagen, eftersom de innehåller mineralet selen, vilket kan hjälpa humör genom att reglera sköldkörtelns funktion. Eftersom havre har ett lågt glykemiskt index frigör de långsamt energi i blodomloppet och förhindrar eventuella sockerhöjder och kraschar.

Lax
Lax innehåller omega-3-fettsyror, massor av vitaminer, samt mineraler.

Choklad
Ät choklad sparsamt, eftersom kaloriantalet kan ångra all lycka du får från att skämma bort dig. Att njuta av mörk choklad av god kvalitet i små portioner varje dag har visat sig minska stresshormoner.

Ägg
Ägg är en av få livsmedel som innehåller D-vitamin och kan användas i alla måltider på många olika sätt.

Bönor
Kidneybönor, svarta bönor och kikärter innehåller mycket fiber och vatten, vilket gör dem till en utmärkt ersättning för kött. De innehåller också mycket antioxidanter och protein.

Banan
Den ödmjuka bananen är lite av en supermat som innehåller aminosyra tryptofan, vilket höjer serotoninnivåerna, tillsammans med vitamin A, B6 och C, fiber, kalium, fosfor, järn och kolhydrater.

Fler nyheter från Alla Platser