Vatten är viktigt | Speciellt nu!

Alla Platser / augusti 7, 2021

Drick Vatten!

Vatten är en av det viktigaste sakerna att få i sig, speciellt i denna värme som vi just nu har i Sverige. Du bör dricka vatten varje dag. De flesta har fått höra att de ska dricka 6 till 8, 3 dl stora glas vatten varje dag, vilket är ett rimligt mål. Men olika människor behöver olika mängder vatten för att hålla sig hydrerade. De flesta friska människor kan hålla sig väl hydrerade genom att dricka vatten och andra vätskor när de känner sig törstiga. För vissa människor kan färre än 8 glas räcka. Andra människor kan behöva mer än 8 glas varje dag.

Din kropp är beroende av vatten för att överleva. Varje cell, vävnad och organ i din kropp behöver vatten för att fungera korrekt. Till exempel använder din kropp vatten för att bibehålla sin temperatur, ta bort avfall och smörja dina leder. Vatten behövs för övergripande god hälsa.

Om du vill göra vattnet lite roligare så kan du blanda i citron, lime, eller gurka, men det finns andra sätt att hålla sig hydrerad än att bara dricka vatten. Du kan dricka mjölk eller sportdrycker och få samma resultat eller till och med bättre.

Packa din tallrik med grönsaker. Precis som smoothies är sallader ett bra sätt att ge dig en återfuktande boost. De flesta salladsgrönsaker innehåller minst 94 procent vatten, och det är innan du lägger till andra grönsaker. Nästa gång du gör en sallad, inkludera selleri, tomater, paprika och morötter för att få en extra uppfriskande måltid.

Du kan frysa din frukt och bär. Detta är något som du kanske gjorde som barn på en varm sommardag. Ta tillbaka denna klassiker som ett utsökt sätt att rehydrera kroppen.

Om du har några frågor om din hälsa eller om något annat så får du gärna ta kontakt med din vårdcentral inom Medpro Clinic.

Ha en fortsatt trevlig helg!

Fler nyheter från Alla Platser