Arbetsterapeuter gör stor nytta för alla!

Alla Platser / augusti 28, 2021

Arbetsterapi

Olyckor, sjukdomar, funktionshinder, psykiska problem och åldrande påverkar miljontals människor, vilket gör det svårare för dem att göra vardagliga saker, tillsammans med aktiviteter de tycker om.

Arbetsterapeuter hjälper alla typer av människor att övervinna alla slags utmaningar, så att de kan leva så fullständigt och självständigt som möjligt. Detta kan innebära att man lär sig nya sätt att göra saker, eller att göra ändringar i sin miljö för att underlätta.

Det finns arbetsterapeuter runt om i världen och detta är några saker som dem kan hålla på med:

Arbetsterapeuter kan hjälpa:

  • någon som anpassar sig till livet efter en större operation.
  • personer med psykiska sjukdomar eller inlärningssvårigheter med vardagliga aktiviteter som arbete eller volontärarbete.
  • äldre som stannar i sina egna hem genom att tillhandahålla anpassningar såsom duschar med trappor eller trapphissar.

Arbetsterapeuter hittar lösningar på vardagliga problem, till exempel:

  • råd om hur man ska hantera en uppgift annorlunda.
  • anpassa levnads- eller arbetsmiljön.
  • hitta strategier för att uppfylla patientens mål.

Förutom att arbeta med enskilda patienter och deras familjer kan arbetsterapeuter också arbeta med grupper eller som en del av ett tvärvetenskapligt team på sjukhus, kliniker, välgörenhetsorganisationer, fängelser och socialavdelningar.

Lilla edet vårdcentral, vård, lilla edet, vårdcentral, vård lilla edet.

Vi är stolta över våra grymma arbetsterapeuter här på Medpro Clinic och deras arbete. Om du vill få mer information om vad en arbetsterapeut kan göra för dig eller bara läsa allmänt om tjänsten så är du välkommen att besöka sidan för arbetsterapi. Medpro Clinic Rehab ingår i Vårdval Rehab vilket innebär att du kan få vård och rehabilitering i form av arbetsterapi eller fysioterapi/sjukgymnastik på samtliga Rehab enheter inom Medpro Clinic.

Medpro Clinic Rehab erbjuder även andra många tjänster för dig som letar efter något annat. Du kan hitta vår rehabsida här och gå vidare till den vårdcentral du önskar besöka.

Vi på Medpro Clinic önskar er en fortsatt trevlig helg!

Fler nyheter från Alla Platser