Den internationella fysioterapins dag

Alla Platser / september 8, 2021

Fysiterapi

Den internationella fysioterapins dag inträffar den 8 september varje år och det en möjlighet för fysioterapeuter från hela världen att öka medvetenheten om det avgörande bidrag som deras yrke gör för att hålla människor friska, rörliga och självständiga.

Fysioterapeuter försöker behandla en skada eller missbildning, utbilda patienter om hälsosamma beteenden och återställa förlorad eller skadad funktionalitet. Kronisk smärta är kopplad till en mängd olika medicinska sjukdomar, inklusive smärta i korsryggen, livmoderhals och bröstkorg, axelsmärta, huvudvärksproblem, cancer och artros.

Världsförbundet för fysioterapi (WCPT) inrättade den internationella fysioterapins dag den 8 september 1996. WCPT skapades på detta datum för 70 år sedan. Dagen firar det globala sjukgymnastik/fysioterapeut -gemenskapens samhörighet och solidaritet. Det är en chans att uppskatta de bidrag som fysioterapeuter ger till sina patienter och samhället.

På den internationella fysioterapins dag sprider fysioterapeuter runt om i världen medvetenheten om hälsa och organiserar även kampanjer. I år kommer dagen att fokusera på rehabilitering efter COVID och fysioterapeuters roll i behandlingen av människor som drabbats av ett coronavirus.

Vi på Medpro Clinic erbjuder dig hjälpen av en fysioterapeut! Du kan få hjälp på samtliga vårdcentraler från våra fantastiska fysioterapeuter.

Om du vill ha mer information så hittar du den här https://medpro.se/rehab-enheter/. Men du kan också ringa oss på vårdcentralen för mer information om tjänsten eller om du har några andra funderingar.

Fler nyheter från Alla Platser