Den Europeiska Migrändagen 2021

Alla Platser / september 12, 2021

nik-shuliahin-BuNWp1bL0nc-unsplash

Migrän är den tredje vanligaste sjukdomen i världen, med en uppskattad global prevalens av en av sju personer. Trots att det erkänns som ett av de mest invalidiserande livsförhållandena är medvetenheten och förståelsen låg.

Den europeiska migrändagen som inträffar den 12 september syftar till att öka medvetenheten om tillståndet, belysa dess inverkan och det viktiga arbete som görs för att stödja de miljontals människor som drabbats.

Vad är migrän?

Migrän är ett neurologiskt tillstånd som kan orsaka flera symtom. Det kännetecknas ofta av intensiv, försvagande huvudvärk. Symtomen kan vara illamående, kräkningar, talsvårigheter, domningar eller stickningar och känslighet för ljus och ljud. Migrän finns ofta inom familjer och drabbar alla åldrar.

Diagnosen migränhuvudvärk bestäms baserat på klinisk historia, rapporterade symptom och genom att utesluta andra orsaker. De vanligaste kategorierna av migrän är de utan aura (tidigare känd som vanliga migrän) och de med aura (tidigare känd som klassisk migrän).

Migrän kan börja i barndomen eller kanske inte inträffa förrän i tidig vuxen ålder. Kvinnor är mer benägna än män att få migrän och familjens historia är en av de vanligaste riskfaktorerna för migrän.

Migrän är allvarligt men som nämns ovan så är medvetenheten låg och förståelsen låg. Använd denna dag för att öka medvetenheten för migrän och sprid ordet!

Om du behöver vård så finns vi här för dig! Ta kontakt med oss på telefon, videosamtal eller boka en tid på din vårdcentral här på Medpro Clinic!

Fler nyheter från Alla Platser