Ta hand om de ungas psykiska hälsa!

Alla Platser / september 19, 2021

psykiska hälsa

Den 4e september var det dagen för Ungas Psykiska Hälsa. Detta är en dag som inträffar varje år och täcker ett område som är väldigt viktigt att prata om, både på den dagen och generellt i samhället. Med sociala medier nära till hands för barn i tidig ålder så ökar risken för ångest och depression och detta är något som behöver tas på allvar.

 

Olika typer av psykiska störningar
Det finns många olika typer av psykiska sjukdomar, som alla kan presentera sig olika hos olika människor.

Exempel på kända störningar inkluderar ångestsyndrom, depression, bipolär

störningar, schizofreni och beteendestörningar. Inom dessa skiljer experter vanligtvis mellan ”Internaliserande” och ”Externaliserade” störningar. Internaliserande störningar hänvisar vanligtvis till en persons känslomässigt tillstånd, och symptomen på dessa störningar är riktade inåt. Vanliga exempel är ångest och depression

Externaliserade förhållanden hänvisar vanligtvis till beteenden. Barn visar symtomen av deras psykisk ohälsa utåt, till exempel genom aggression och våld. Uppförandestörningar är ett framträdande exempel på ett yttre psykiskt tillstånd.

 

Om du behöver hjälp så finns vi här för dig! Vi erbjuder behandlingar genom metoden KBT (kognitiv beteendeterapi). Det är en behandlingsmetod för olika typer av psykisk ohälsa, t.ex. depression, social fobi, tvång eller ångestsyndrom

Vi värnar om hela ditt välmående, både din fysiska och psykiska hälsa. Vänd dig till oss på Medpro Clinic om du behöver hjälp med ditt psykiska mående. Hos oss så har du möjligheten att träffa kuratorer, terapeuter och legitimerad psykolog som arbetar för att hjälpa dig med dina besvär.

Första steget börjar nu!

Fler nyheter från Alla Platser