Internationella Alzheimers dagen 2021

Alla Platser / september 21, 2021

Alzheimers

Internationella Alzheimers dagen uppmärksammas varje år den 21 september för att öka medvetenheten om Alzheimers och demens. Denna dag finns för att öka medvetenheten om denna sjukdom. I vissa länder, på grund av sjukdomens svårighetsgrad, observeras den under hela månaden. Temat för år 2021 är ” Know dementia, know Alzheimer’s.” Den vanligaste typen av demens är Alzheimers sjukdom. Det är en progressiv hjärnsjukdom som får minne och tänkande att försämras. Sjukdomen orsakar minnesförlust, minnesförändringar, oberäkneligt beteende och förlust av kroppsfunktioner genom att förstöra hjärnceller. Denna sjukdom börjar vanligtvis långsamt men förvärras med tiden. En av de vanligaste tidiga Alzheimers symptomen är svårigheter att komma ihåg de senaste händelserna. Alzheimerspatienter glömmer bland annat namnen på personer de har känt länge, deras adresser och till och med namnen på vägar.

Symptom på Alzheimers sjukdom

  • Ändringar i humöret.
  • Glömmer bort de senaste händelserna.
  • Svårigheter med problemlösning.
  • Svårighet att utföra rutinuppgifter hemma eller på jobbet.
  • Förvirring om tid eller plats.
  • Att läsa, bedöma avstånd och känna igen färg är alla svåra.
  • Tappar bort datum och tid.
  • Missplacera föremålen.
  • Frånvaro från sociala aktiviteter och fritidsaktiviteter.

Fakta om Alzheimers sjukdom
Alzheimers sjukdom är en hjärnsjukdom som förvärras med tiden. Det börjar med att glömma saker och utvecklas till korttidsminnesförlust, vilket orsakar svårigheter att komma ihåg de senaste händelserna och så småningom oförmågan att ta hand om dagliga aktiviteter och till och med grundläggande behov. Alzheimers sjukdom drabbar främst äldre och den exakta orsaken till sjukdomen är okänd men verkar orsakas av en rad komplexa händelser i hjärnan.

Alzheimers sjukdom har inget känt botemedel men tidig upptäckt hjälper patienten i effektiv behandling av denna sjukdom. Medicinska, psykologiska och vårdande aspekter är alla en del av behandlingsmetoderna, familj och socialt stöd är också väldigt viktigt.

 

Stötta och uppmärksamma denna dag och sjukdom för att öka medvetenheten. Tillsammans gör vi världen och de medicinska framstegen bättre!

Fler nyheter från Alla Platser