Internationella dagen för Psykisk Hälsa

Alla Platser / oktober 11, 2021

marcel-strauss-fzqxoFJytiE-unsplash

Igår var det den internationella dagen för psykisk hälsa, vilket också har uppmärksammats veckan innan. Detta är en dag som är väldigt viktig att uppmärksamma idag, igår och imorgon. Vi på Medpro Clinic har otroligt duktiga kuratorer och psykologer som arbetar ständigt med att förbättra den mentala hälsan för våra patienter och detta är vi väldigt tacksamma för! Här nedan kan du läsa om lite historia om dagen samt var för sorts arbete som utförs under denna medvetenhetsvecka.

Historia
1992, den 10 oktober, genomfördes en oplanerad aktivitet av Världsförbundet för psykisk hälsa. Det året fastställdes inget specifikt tema, men huvudmottot för verksamheten var att sprida medvetenhet om frågan och utbilda människor om psykisk hälsa. Det var år 1994 då det första temat sattes som syftade till att förbättra kvaliteten på psykiska hälsotjänster globalt.

Om psykisk ohälsa
Dagen är viktig i den medicinska världen eftersom den syftar till att förbättra psykiska problem hos människor genom att använda olika mediciner och rådgivning och andra viktiga tjänster. I många delar av världen görs förberedelserna inför denna dag i förväg och vissa länder håller till och med workshops och kurser som pågår i en vecka eller ibland månader. Dessutom tillåter denna dag människor att tala om mental hälsa i allmänhet och bryter samhällets stigma. Det bästa sättet att hantera detta stigma är genom fakta och en bättre förståelse av psykiska problem. Från att identifiera orsakerna, hitta lösningar och i slutändan erkänna att vi verkligen har att göra med medicinska problem.

Varje år möter miljontals människor verkligheten att leva med ett psykiskt tillstånd. Men psykisk ohälsa påverkar alla direkt eller indirekt genom familj, vänner eller kollegor. Det är viktigt att veta att alla kan möta psykiska problem och med rätt diagnos och rådgivning kan det ge positiva resultat på kort tid.

Du hittar vår sida om Psykisk Ohälsa här.

Behöver du hjälp? Tveka inte, vi finns här för dig. Ta kontakt med din vårdcentral och boka en tid.

Fler nyheter från Alla Platser