Sockerfria dagen | Ät mindre socker

Alla Platser / oktober 12, 2021

socker

I många maträtter finns det socker, man tänker oftast på bakverk, desserter och kakor men det finns även mycket socker vanliga livsmedel som juice, yoghurt, flingor, bröd m.m. Det är något som förhöjer upplevelsen för oss när vi äter men samtidigt är det väldigt skadligt mot kroppen. Det enklast sättet att undvika att få i sig för mycket socker är att minska intaget av söta livsmedel, som godis, läsk, kakor, glass och bullar, framför allt på vardagarna. Under denna dag så råds det att inte äta något socker men vi alla vet att ett totalt stopp på sockerintag i framtiden är högst osannolikt. Men det är viktigt att tänka sig för innan man stoppar i sig det och man kan kanske ta sig en titt på innehållsförteckningen innan och välja en vara med mindre socker.

Ersättningar

Om du har lust att baka något så behöver det inte alltid innehålla socker men om du vill ha något sött så kan du ersätta processat socker med något av dessa livsmedel.

Honung
Honung innehåller vitaminer, antioxidanter och mineraler som är fördelaktiga för kroppen.
Lönnsirap
Lönnsirap innehåller också mineraler och ett stort antal antioxidanter. Det kan stärka ditt immunförsvar samt hjälpa musklerna att återhämta sig.
Kokossocker
Kokossocker innehåller små mängder näringsämnen och fibrer.

Kom ihåg att dessa ersättningar är ”bättre” än socker men det ska fortfarande konsumeras i små mängder och med en försiktighet. Det är bättre att hitta recept som inte innehåller något socker!

Medpro Clinic har ett stort fokus på hälsa i både kropp och sinne. Vi erbjuder hälsokontroller för att du ska kunna se hur din kropp egentligen mår och på vår rehab avdelning kan du få hjälp för den fysiska delen av hälsan. Vi har även ett samarbete med dietister i Västra Götalands Regionen som kan hjälpa dig sätta upp ett bra kostschema för att främja sjukdomar och hjälpa dig nå en hälsosam vikt.

Du är varmt välkommen att ta kontakt med oss för information!

Fler nyheter från Alla Platser