Sök vård hos Medpro Clinic!

Jourmottagningen (drop-in) på vårdcentralen hålls STÄNGD tills vidare!
Detta för att minimera risk för spridning av Coronavirus. Ring till oss för rådgivning.

På Brålanda Vårdcentral kan du boka en tid genom att klicka på boka tid knappen ovanför eller genom att ringa direkt till oss via telefonnummer: 0521 72 35 00. När du bokar tid online väljer du först vilken enhet du vill boka tid hos, sedan väljer du vilken typ av besök för att se dom tillgängliga tiderna. Om det inte finns några tider att boka på internet så är våra onlinetider slut. Ring då direkt till vårdcentralen för rådgivning och tidsbokning.

Tidsbokningen via telefon är öppen från 08:00 till 16:00, om vi har stängt hänvisar vi till 1177 Vårdguidens e-tjänster.

1177_VG_etjanster_banner1

Covid-19 Vaccinering (uppdaterades 27 juli)

  • Drop-in erbjuds torsdag 29/7 mellan kl 9-11 för vaccination mot covid-19 på Arena Vänersborg. Drop-in är utöver de bokade tiderna, därmed kan viss väntetid förekomma. Begränsat antal doser finns och vi uppdaterar här så fort dessa är slut.

_____________________________________

Nu kan du som är 18 år eller äldre boka tid för vaccination.
Tänk på att antalet bokningsbara tider är begränsat, de lediga tiderna kan snabbt ta slut. Om du inte hittar någon ledig tid att boka, återkom senare. Fler tider görs tillgängliga i takt med att vi får tillgång till mer vaccin.

Två doser vaccin krävs med rätt intervall emellan
För att du ska få ett gott skydd behöver du två doser vaccin med rätt intervall emellan. För Pfizer-BioNTechs och Modernas vaccin ska intervallet vara sju veckor. Du behöver själv planera så att du kan ta båda vaccindoserna hos samma vaccinatör.

Lokal för vaccinationen: Arena Vänersborg, Brättevägen 15
_____________________________________

Att vaccinera sig mot Covid-19 är inte obligatoriskt, men vi rekommenderar alla att vaccinera sig. 

Västra Götalandsregionen kan inte välja vilket vaccin som regionen tilldelas för vaccinationer i Västra Götaland, därför har du som patient inte heller möjlighet att välja vaccinsort. 

Vi vaccinerar enligt Västra Götalandsregionens riktlinjer om prioritering i strikt åldersordning med de äldsta först. Vi tar emot allt vaccin vi kan få men leveransen av vaccin är fortsatt ojämn. Vi gör vårt yttersta för att vaccinera så många som möjligt så fort som möjligt.

För information om de olika faserna och senaste nytt om vaccinationen, klicka här: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/vaccination-mot-covid-19/ 


Vårdcentralen ansvarar för sina listade invånare i Fas 1-3 och ska i första hand erbjuda dessa tider för vaccination. Invånare uppmanas boka tid där de är listade, då detta är grunden för hur vårdcentralen tilldelas vaccin.

Om du inte kan se några tider är tiderna för tillfället slut. Vi lägger löpande ut nya tider i takt med att vaccin levereras.

Lokal för vaccinationen: Arena Vänersborg, Brättevägen 15


Klicka här för att boka vaccination:
http://cldc.se/vanersborg

Om du måste avboka en tid
Följ länken du fick i bokningsbekräftelsen.


Om du medicinerar med tablett Waran ber vi dig ta med senaste PK-värde. Provet får inte vara äldre än 7 dagar när du vaccinerar dig och värdet ska vara mindre än 2,8. Om du behöver ta ett prov innan vaccinationen, kontakta vårdcentralen.

Om du har haft en sjukhuskrävande allergisk reaktion kan det krävas mera övervaknings-möjligheter när du får vaccin. Om detta är fallet ta kontakt med oss via telefon.

Hälsodeklaration fylls i digitalt när du bokar din tid.

Alla personer över 70 år har fått ett informationsbrev samt en hälsodeklaration hemskickad från regionen. Hälsodeklarationen fylls i och TAS MED vid vaccinationstillfälle.

Läs mer information om Covid-19 vaccination och allmän information här: https://medpro.se/tjanst/covid-19-information-filial-bralanda/

Digital vård & videosamtal – Ladda ner vår nya app Medtanken

Du har väl inte missat vår nya app Medtanken. Via den kan du söka digital vård direkt, 06:30-20:00 på vardagar och 09:00-15:00 på helger. Där träffar du vårt team av läkare, sjuksköterskor, fysio- och arbetsterapeuter samt psykologer. Via appen kan du även boka tid till din vårdcentral, förnya recept och mycket annat.

Du hittar oss där appar finns, eller genom att KLICKA HÄR

Läs mer på www.medtanken.se

Vi hänvisar alla nya digitala besök till Medtanken

Har du ett inbokat planerat besök exempelvis årskontroller bokas det fortfarande in via det gamla systemet Video Care.  Du kommer att få ett sms med instruktioner om så är fallet. Vet du med dig att du har ett besök bokat via Video Care kan du läsa mer om hur du gör här: https://medpro.se/2020/02/24/videosamtal-sa-har-gor-du/

Läkarbesök

För besvär du haft under en längre period kan du boka en tid på cirka 30 minuter med en läkare.

(Gäller ej intyg)

Rehab

För dig som söker arbetsterapi, har fysiskt påfrestande skador/sjukdomar eller funktionsnedsättningar, kan du boka tid på Rehab med en sjukgymnast, fysioterapeut eller arbetsterapeut (ca 30 min).

Kontaktinformation

För mer information om vårdcentralen som öppettider, telefonnummer, mejladress och adress, klicka på knappen nedanför.

Kontakta oss

COVID-19 INFORMATION


Klicka på länken nedan för att
se aktuell information om:


https://medpro.se/tjanst/covid-19-
information-filial-bralanda/