Ljusklinik Solsidan

*Sommarstängt*

Medpro Clinic ger dig möjligheten för ljusbehandling på vår mottagning, Solsidan. Vi erbjuder ljusbehandling för hudpatienter med bland annat psoriasis och eksem. Vi erbjuder behandling med : UVB, UVA2, bad samt bastu.

Beroende på vilken typ av ljusbehandling som ska ges är behandlingarna på Solsidan antingen tidsbokade eller i form av ” drop-in” besök.  Mer information om detta får du efter beslut om behandling.

Kontaktuppgifter

Öppettider

OBS – STÄNGT! Semesterstängt vecka 27-31

Vanliga öppettider
Måndag:  10:00-18:00
Tisdag:    Stängt
Onsdag:   06:30-14:30
Torsdag:  Stängt
Fredag:     07:30-14:30

Telefon: 0520 490135
Adress: Slättbergsvägen 56, 461 40 Trollhättan

Ljusbehandling – Psoriasis 
Över 300 000 har psoriasis i Sverige. Psoriasis är en ärftlig kronisk sjukdom som känns både på utsidan och insidan. 

Med ljusbehandling kan man tyvärr inte bota psoriasis helt men genom att få rätt utvärtes behandling (salvor, krämer) och rätt ljusbehandling här på Solsidan så kan du få bättre kontroll på psoriasisen och leva ett enklare liv med bättre livskvalité.

Ljusbehandling – UVB
UVB-ljus har läkande effekt vid psoriasis. Det normaliserar och förhindrar hastig celldelning i psoriasisplack. UVB-ljus har även direkta effekter på kroppens immunförsvar.

Det är bra att smörja med mjukgörande kräm precis innan ljusbehandlingen. Då blir huden mer mottaglig för UVB-ljuset. Du kan också smörja efteråt. Det är viktigt är att du följer samma rutin varje gång. (1177.se)

Mer information
När du kommer till oss så har du möjligheten att byta om och förvara dina personliga värdeföremål i omklädningsrummet. Vi tillhandahåller, badlakan, tvål och schampo och mjukrengörande salvor.

För att komma till oss skall en remiss ha utfärdats med behandlingsordination av hudläkare. Vill du ha mer information ta kontakt med oss.

Vi arbetar tätt ihop med psoriasisförbundet och rekommenderar deras hemsida www.psoriasisförbundet.se  för mer information.

Solsidan - Reception

Medpro Clinic Nyheter