VI hjälper dig behandla dina eksem

På vår ljusklinik, Solsidan i Stavre så behandlar vi dina eksem och ger råd och tips om hur du själv kan ta hand om din hy. Lär mer om eksem och hur behandlingen går till här nedan.

Det vanligaste typerna av eksem är följande: 

  • Atopisk dermatit, även kallat böjveckseksem.
  • Mjälleksem, även kallat seborroiskt eksem.
  • Kontakteksem, som antingen kan vara allergiskt eller icke-allergiskt.
  • Myntformat eksem, även kallat nummulärt eksem.
  • Underbenseksem.

 

Hur eksem behandlas
Behandling av eksem går ut på att dämpa inflammationen och läka det yttersta skadade eller försvagade lagret i huden. Då blir huden hel och smidig igen och får tillbaka sitt skydd mot nötning, uttorkning samt irriterande och allergiframkallande ämnen.

Vilken behandling läkaren väljer beror på vilken typ av eksem du har, hur gammal du är, var på kroppen eksemet sitter och hur stora besvär du har.

En stor del av behandlingen bygger på att du själv sköter din hud med salvor och krämer. Därför kan det vara bra att prata med din läkare om vilken livssituation du har, så att behandlingen kan anpassas efter det så mycket som möjligt. Det är bra att veta att det tar tid att behandla eksem. (1177.se)

Den vanligaste behandlingen mot eksem
Det är mycket viktigt att smörja in dig med mjukgörande medel för att återge huden fukt och fett som den har förlorat. Mjukgörande medel gör också att du inte lika lätt får nya eksem.

Ofta får du också kortison som dämpar inflammationen och minskar klådan. Kortison smörjer du på själva eksemet.

En orsak till så kallat mjälleksem är en jästsvamp som finns på huden och i hårbotten. Därför får du ett svampdödande medel om det är mjälleksem du har. (1177.se)

Om du vill läsa mer om eksem och behandlingen runt omkring det, besök 1177.se. Du är välkommen att ringa till oss för att få mer information angående behandling eller boka en tid.

Medpro Clinic Nyheter