Covid-19 information - filial Brålanda

Vaccination mot Covid-19 | uppdaterades 20 september 2021

Drop-in Covid-19 vaccination

Vecka 38:

– Onsdag 22/9 mellan kl. 08:00-11:30 (Vi vaccinerar med Moderna)

Plats: Arena Vänersborg

Drop-in tider är utöver bokade tider, begränsat antal doser och viss väntetid kan förekomma. Först till kvarn som gäller! Man behöver inte ha någon förbokad tid, det är bara att infinna sig på Arena Vänersborg inom given tid.

Under vecka 38 kan även dos 2 komma på Drop-in, även om det gått 4 veckor sedan dos 1.

Sedan sänker vi åldern ytterligare och då gäller detta:

Från och med 11 augusti 2021 kan även personer 16 till 18 år vaccinera sig (2005 och tidigare).

  • Huvudregeln är att en vårdnadshavare medföljer vid vaccinationstillfället eller att ungdomen har med sig en samtyckesblankett underskriven av TVÅ vårdnadshavare.
  • Ungdomar utan bank-ID ges möjlighet att ringa in till oss för att boka tid, gäller även vårdnadshavare som bokar åt dem.
  • Vi gör även mognadsbedömning för de som inte har med vårdnadshavare eller samtycke.
  • Telefonnummer till vaccinationslinjen 0521- 27 82 00 (knappval 0)

Tidsbokning för dos 2 av vaccin mot covid-19
Du som av olika skäl inte vaccinerat dig med den andra vaccindosen tidigare kan från 1 september boka tid för detta. Tiden mellan första och andra vaccindosen ska i Västra Götaland vara minst 4 veckor. Om den tid du bokar inte följer gällande dosintervall kommer vi inte att kunna vaccinera dig.

Vi vaccinerar för närvarande med Pfizer.

Boka tid kan du göra längre ner på sidan.

Om du saknar bank-ID eller inte kan boka tid via webben kan du boka tid på telefon: 0521- 278 200 knappval 0.

Lokal för vaccinationen: Arena Vänersborg, Brättevägen 15
_____________________________________

Att vaccinera sig mot Covid-19 är inte obligatoriskt, men vi rekommenderar alla att vaccinera sig. 

Västra Götalandsregionen kan inte välja vilket vaccin som regionen tilldelas för vaccinationer i Västra Götaland, därför har du som patient inte heller möjlighet att välja vaccinsort.

Vi vaccinerar enligt Västra Götalandsregionens riktlinjer om prioritering i strikt åldersordning med de äldsta först. Vi tar emot allt vaccin vi kan få men leveransen av vaccin är fortsatt ojämn. Vi gör vårt yttersta för att vaccinera så många som möjligt så fort som möjligt.

För information om de olika faserna och senaste nytt om vaccinationen, klicka här: https://www.vgregion.se/covid-19-corona/vaccination-mot-covid-19/

Vårdcentralen ansvarar för sina listade invånare i Fas 1-3 och ska i första hand erbjuda dessa tider för vaccination. Invånare uppmanas boka tid där de är listade, då detta är grunden för hur vårdcentralen tilldelas vaccin.

Om du inte kan se några tider är tiderna för tillfället slut. Vi lägger löpande ut nya tider i takt med att vaccin levereras.

Om du medicinerar med tablett Waran ber vi dig ta med senaste PK-värde. Provet får inte vara äldre än 7 dagar när du vaccinerar dig och värdet ska vara mindre än 2,8. Om du behöver ta ett prov innan vaccinationen, kontakta vårdcentralen.

Om du har haft en sjukhuskrävande allergisk reaktion kan det krävas mera övervaknings-möjligheter när du får vaccin. Om detta är fallet ta kontakt med oss via telefon.

Hälsodeklaration fylls i digitalt när du bokar din tid.

________________________________________________

Du kan boka din tid genom att klicka på knappen nedan:

Om du måste avboka en tid
Följ länken du fick i bokningsbekräftelsen.

Klicka HÄR  för att komma till Folkhälsomyndighetens hemsida, där du kan läsa om vilken fas just du ingår i.

Filial Brålanda vårdenhet
Tel: 0521-72 35 00

Bokning QR-kod_Vänersborg

_____________________________________
PCR-test & självtest

PCR-test/självtest bokas genom att ringa till vårdcentralen.

● Telefonnummer: 0521-723500
Obs!!! Provtagning sker på baksidan vid ambulansintaget!
● Ta med legitimation, mobiltelefon med fungerande Mobilt BankID.

PCR-test för vuxna
Du som har haft lindriga symtom i minst 24 timmar kan genomföra ett PCR-test. Provtagningen är ett så kallat PCR-test och visar om du har en pågående virusinfektion, Det visar inte om du har haft covid-19 sedan tidigare.

PCR-test för barn
Barn från och med förskoleklass provtas på samma indikation som vuxna. Små barn (innan förskoleklass) har ofta fler förkylningsepisoder än äldre barn och vuxna. Provtagning vid varje förkylning kan vara obehagligt för små barn. De rekommenderas därför i första hand att stanna hemma vid symtom. Provtagning av dem sker på medicinsk indikation, efter bedömning.