Covid-19 information Stavre

Vaccination mot Covid-19 (Uppdaterad 21-04-16)

Nu kan du som i år fyller, eller har fyllt, 65 år eller mer (född 1956 eller tidigare), boka tid för vaccination mot Covid-19.

Vaccination kommer till största del att ske på NEVS Godsmottagning, men vi vaccinerar också fortsatt på Högskolan Väst. Klicka på knappen längre ner på sidan för att boka tid!


Viktig Information!

Kör du bil, eller kan bli skjutsad, till din vaccinering är det lämpligast att du vaccineras på NEVS via Drive-Thru. Med detta val är Du med och minskar risken för smittspridning, eftersom Du sitter kvar i din bil, du bidrar även till att vi snabbare kan vaccinera fler patienter i Trollhättan!

OBS! Om du tidigare haft en anafylaktisk reaktion (svårare allergisk reaktion d.v.s allergisk chock som krävt akut sjukhusvård) på läkemedel i tablettform, födoämne, insektsstick eller annat, ska du inte vaccineras via NEVS, välj istället Högskolan Väst.

Om du tidigare fått anafylaktisk reaktion i samband med intravenös medicin (medicin eller kontrastvätska direkt i blodkärl) ska du inte boka tid alls utan kontakta din Vårdcentral.

Om du inte har någon möjlighet att komma till vaccinering via bil, eller om du tidigare haft en anafylaktisk reaktion, ska du vaccineras på Högskolan Väst

Som tidigare så kommer alla som är 75 år eller äldre att bli kontaktade av oss, för att vi ska försäkra oss om att alla fått erbjudande om vaccin. Självklart kan även du som är 75 eller äldre med fördel boka tid själv här ovan redan nu.

Personer som bokat via länken men inte tillhör prioriterade gruppen kommer nekas vaccin.

Du som har fått din bokade tid kan skriva ut en hälsodeklaration HÄR och ta med den ifylld till vaccinationstillfället.

Övriga som ingår i Fas 2 kan INTE börja boka tid ännu. När detta kan ske meddelas bland annat via 1177.se, men framförallt via varje enskild vårdcentralens egna hemsida. Webbadress samt telefonnummer där bokning kan ske meddelas då samtidigt.

Det är därför ingen idé att kontakta vårdcentralen gällande detta innan dess. Håll regelbundet kontroll på vår hemsida.

Klicka HÄR  för att komma till Folkhälsomyndighetens hemsida, där du kan läsa om vilken fas just du ingår i.

_______________________________________

Stavre vårdcentral
Tel: 0520-49 01 01

_______________________________________________

COVID-provtagning sker på baksidan av vårdcentralen, gå inte in via entrén på framsidan!

Testa dig

COVID-provtagning

Har du haft symptom på covid-19 i minst 24 timmar erbjuder vi kostnadsfri provtagning för vuxna och barn från och med förskoleklass. Vi har drop-in för provtagning, måndag-fredag kl. 11-12:30. Vi lämnar ut ett självtest med tydliga instruktioner, du provtar dig själv och lämnar in provet.

● Obs!!! Provtagning sker på baksidan av vårdcentralen!
● Ta med legitimation, mobiltelefon med fungerande Mobilt BankID.

Testet gäller endast pågående infektion och ger inte svar på om man tidigare har haft covid-19.

Medpro Clinic Stavre vårdcentral har tillfälligt stängt vår jourmottagning för att minska risken för smittspridning av Covid-19.