Covid-19 information Torpa

Du kan boka tid för att testa dig genom att ringa direkt till oss på vårdcentralen.

Vaccination mot Covid-19 | Uppdaterades 2 april 2021

Lokal för vaccination: Arena Vänersborg

Fas 2 fortsätter och vi ringer just nu upp alla födda 1946-47 för vaccination på arenan 16 april. En del av dessa har redan blivit uppringda! De äldre i fas 2 kommer prioriteras först och vaccineras alltefter Västra Götalandsregionen får vaccin. Om du tillhör den pågående fasen men av olika skäl inte har fått kontakt med oss via telefon, då ber vi er meddela oss detta.

Alla personer över 70 år har fått ett informationsbrev samt en hälsodeklaration hemskickad från regionen. Hälsodeklarationen fylls i och TAS MED vid vaccinationstillfälle.

Vaccination till berörda i denna Fas 2 kommer ske i Arena Vänersborg, där alla vårdcentraler i kommunen samarbetar.  Mer information kommer om hur och när detta kommer ske. Vi uppdaterar information i olika medier och informationskanaler. Var vänlig sprid denna information till anhöriga runt dig.

Tillsvidare ber vi Dig som patient att hålla koll på vår hemsida, då vi uppdaterar informationen löpande så fort vi vet mer. Du kan också läsa samlad och uppdaterad information här: https://www.1177.se/vaccination-mot-covid-19/

Klicka HÄR  för att komma till Folkhälsomyndighetens hemsida, där du kan läsa om vilken fas just du ingår i.

 

Vi ber er vänligen inte ringa vårdcentralen gällande frågor angående vaccination då vi inte har ytterligare information i nuläget. Ta hjälp av anhöriga och bekanta vid svårighet att uppdatera Er via våra hemsidor.

 

___________________________________

Medicinerar du med Waran ber vi Dig ta med senaste PK värdet, max 1 vecka gammalt.

Vid tidigare svår allergisk reaktion som krävt sjukhusvård vänligen kontakta Din vårdcentral.

___________________________________

PCR-test bokas genom att ringa till vårdcentralen.

PCR-test för vuxna
Du som har haft lindriga symtom i minst 24 timmar kan genomföra ett PCR-test. Provtagningen är ett så kallat PCR-test och visar om du har en pågående virusinfektion, Det visar inte om du har haft covid-19 sedan tidigare.

PCR-test för barn
Barn från och med förskoleklass provtas på samma indikation som vuxna. Små barn (innan förskoleklass) har ofta fler förkylningsepisoder än äldre barn och vuxna. Provtagning vid varje förkylning kan vara obehagligt för små barn. De rekommenderas därför i första hand att stanna hemma vid symtom. Provtagning av dem sker på medicinsk indikation, efter bedömning.

Corona-informationstelefon på olika språk

Det finns en telefonlinje som bemannas av hälso- och sjukvårdspersonal som talar arabiska, persiska, somaliska, amarinja/tigrinja och ryska. Hit kan du ringa för att få svar på frågor om coronaviruset, på ditt eget språk.
Telefonnumret är 0812-368 000.

Läs mer om denna telefonlinje här: https://www.vgregion.se/coronaphone
Folkhälsomyndigheten – Covid-19 information på olika språk
https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/om-covid-19-pa-olika-sprak/

Information om smittskydd på arabiska, somaliska & persiska/dari
Klicka här för Information i text
– Klicka här för Information i video